Fudbal

[ Izvor: Mediji ]

25. 06. 2022. 12:57 0

Umro legendarni golman Radničkog i reprezentacije

Čuveni bivši golman Miodrag Knežević Knez preminuo je u 82. godini. Knežević je bio legendarni golman Radničkog iz Niša, a branio je i za Partizan i za reprezentaciju Jugoslavije.

"Preminuo je Miodrag Knežević Knez, legendarni golman, a kasnije i uspešni funkcioner našeg kluba. Jedan je od najboljih golmana u istoriji Radničkog, za koji je upisao 595 nastupa. Za Radnički je branio od 1960. do 1974. godine, a u sezoni 1971/1972 odigrao je i 14 utakmica za Partizan, pa se vratio u Niš. Dva puta je branio za reprezentaciju Jugoslavije. Fudbalski klub Radnički porodici upućuje iskreno saučešće", pisalo je na Instagram objavi niškog kluba.

Knežević je karijeru započeo u Napretku iz Aleksinca, ali će ostati upamćen kao jedan od najuspešnijih u istoriji Radničkog.

U niški klub stigao je 1960. godine, a nakon pet godina odigrao je jednu utakmicu za mladu reprezentaciju Jugoslavije. Debi za "A tim" dočekao je 1966. godine, kada je branio protiv Bugarske u Sofiji, a godinu dana kasnije bio je na golu i u meču sa Albanijom u Tirani.

Nakon igračke karijere bio je sekretar i direktor Radničkog iz Niša.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati