Fudbal

Direktno.rs

25. 06. 2022. 07:00 0

Slavko Perović: Kragujevac i Radnički moja kuća

Afirmisao se u Crvenoj zvezdi, karijeru je gradio u Turskoj, a okončao ju je u Rumuniji. Kada je rekao zbogom fudbalu, u igračkom smislu, Slavko Perović je odlučio da se vrati u rodni Kragujevac i da se lati posla - kako da Radnički vine u vrh Superlige Srbije.

Perović je karijeru okončao 2020. godine, a već sledeće stigao je novi zadatak. Imenovan je za sportskog direktora Radničkog, koji je tada vodio borbu za plasman u elitu.

Obećano - ispunjeno Uspešno je misija okončana, pa je pred Perovićem, inače bivšim mladim reprezentativcem Srbije, bio prvi veliki zadatak - da Kragujevčane, zajedno sa stručnim štabom i igračima, ostavi u društvu najboljih. Znao je kako diše fudbalski Kragujevac, kako funkcioniše klub, verni navijači... Nije tajna, bilo je uspona i padova u igri tima iz Šumadije, što je nekako i normalno kada se radi o klubu koji se vratio u elitu.

- Doveo sam Andrića, Gajića, Piščevića, Milisavljevića, igrače koji su imali loše sezone ili nisu igrali neki period i u njima ipak prepoznao pojačanja koja mogu da nas ostave u ligi i pored mnogo predrasuda. I da su upravo ti igrači uz starosedioce izneli najveći deo borbe za opstanak... - kaže Perović.

Ali, uz sjajne igre i rezultate, naročito u drugom delu sezone, Radnički je kroz baraž uspeo da ostane u eliti. Tako je prvi zadatak Slavka Perovića kao sportskog direktora Kragujevčana odrađen veoma uspešno.

- Nije bilo lako dovesti Lalatovića, uložio sam veliki trud, i ubediti ga da preuzme ekipu kada smo bili poslednji. Na kraju on je uz igrače najzaslužniji što smo ostali u ligi, hvala mu na tome. Vladaju razne predrasude kada je on u pitanju, ja sa tim čovekom nikada nisam imao ni mikro problem i mislim da je jedan od najboljih trenera u regionu. Pomogao nam je puno i vrata Radničkog su mu uvek širom otvorena - dodao je Perović.

Dakle, osnovu je bivši fudbaler Crvene zvezde, Rada, Manise, Dinama iz Bukurešta postavio, čini se da je sada idealan trenutak da se ona nadogradi. U klub su stigla četiri vredna, kapitalna pojačanja: Posle krilnog igrača Dušana Stoiljkovića i iskusnog defanzivca Dušana Cvetinovića, Damjan Krajišnik iz Metalca i Filip Ivanović povratnik u srpski fudbal iz Azerbejdžana.

- Hoćemo da napravimo balans mladosti i iskustva, gde od iskusnih igrača očekujemo da iznesu celu priču, a od mlađih da od njih upijaju i uče i da jednog dana klub zaradi na njima. Smatram da Radnički u budućnosti mora da živi od igrača iz svoje akademije i promocijom po jednog mladog iz projekta svake godine. To je primer golmana Ognjena Lukića, koga smo doveli kao rezervnog čuvara mreže omladinaca Grafičara, a danas je projekat kluba i neko od koga ce Radnički profitirati novac, prvi put u poslednjih 10 godina, posle Filipa Kostića - ističe Perović.

Nada se da će klub u narednom periodu prodajom sezonskih karata i potpisavanjem nekoliko sponzorskih ugovora tu situaciju dodatno poboljšati.

- Radnički i Kragujevac su moja kuća. - Sve što sam obećao pre godinu i po - ostvario sam. A to je prve godine ulazak u ligu, druge opstanak i promocija jednog mladog igrača od koga će klub zaraditi. Sve je to ostvareno Ostali smo u ligi, promovisali nekoliko mladih od kojih je Lukić najbolje iskoristio šansu i sada je jedan od najtraženijih mladih golmana Evrope. Taj uspeh kluba je nesto sto su egzaktne činjenice. Napravili smo najteži korak, a to je opstanak prve godine u Superligi sa minimalnim budžetom. Naučili smo dosta i iz svojih i iz tuđih grečaka i sada dosta spremniji dočekujemo sezonu. Cilj je da budemo bolji nego prošle u svakom pogledu, a ukoliko nam se ukaže šansa za nešto više, sigurno ćemo je iskoristiti - najavljuuje Perović.

Pokušaće Šumadinci da se umešaju u borbu za izlazak u Evropu, predvođeni svojim kadrom na klupi, novim-starim trenerom Dejanom Joksimovićem, koji je uveo tim u Superligu, ali je zbog nedostatka profi licence, morao da prepusti ulogu prvog trenera kolegama. Sada je dobio šansu karijere, pa će uz podršku igrača, stručnog štaba, navijača i agilne uprave pokušati da je iskoristi...

Nema nikakve dileme, grad poput Kragujevca ne samo da zaslužuje da ima superligaša, već i zaslužuje da gleda evropske okršaje na "Čika Dači".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Tuđa ruka svrab ne češe

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati