Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

20. 05. 2022. 22:43 0

Roma slavila, Abraham oborio 60 godina star rekord

Fudbaleri Rome ubedljivo su savladali Torino u gostima sa 0:3 (0:2) u poslednjem kolu Serije A i na taj način su siguran učesnik Lige Evrope za narednu sezonu. Od prvog momenta Roma je bila ta u čijim rukama je bila sudbina utakmice. Nametnuli su svoj tempo, održavali nivo igre i sa dva brza pogotka Tamija Abrahama rano stekla kapitalnu prednost.

Igrao se 32. minut kada je Abraham izveo čaroliju i još jednom demonstrirao da poseduje ogromno samopouzdanje ove sezone. "Bacio" je rivala na koleno u oba navrata, prvobitno štopera Zimu kada je lepo okončao akciju, a onda i sa penala golmana Berišu koji ga je dugo čekao.

Sa ta dva pogotka, Ejbraham je postao najbolji engleski strelac u jednoj sezoni Serije A ikada. Rekord je još od sezone 1961/62 držao Geri Hičens u dresu Intera.

Do kraja susreta, bio je viđen još jedan penal koji je u gol pretvorio Lorenco Pelegrini za ubedljivih 0:3, a moglo je biti i ubedljivije nakon svega.

Roma je ovom pobedom obezbedila učešće u Ligi Evrope naredne sezone pa će barem taj pritisak skinuti sa sebe uoči finala Lige konfernecija sa Fejenordom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati