Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

05. 05. 2022. 22:59 0

Kostićev Ajntraht u finalu Lige Evrope!

Fudbaleri Ajntrahta iz Frankfurta i Glazgov Rendžersa boriće se 18. maja u Sevilji za naslov osvajača Lige Evrope pošto su večeras u revanš mečevima slavili protiv svojih rivala. Ajntraht je nakon pobede protiv Vest Hema u Londonu 2:1, pobedio i večeras 1:0 i sasvim zasluženo otišao u finale gde će igrati na iznenađenje mnogih protiv Glazgov Rendžersa, koji je nadoknadi gol zaostatka iz prvog meča protiv Red Bul Lajpciga i pobedom od 3:1 obezbedio prolaz dalje.

Već u uvodnim trenucima meča u Frankfurtu dogodio se veliki peh za domaće kada se povredio Hintereger i odmah je signalizirao ka klupi zatraživši izmenu. Ovaj fudbaler se požalio na bol u zadnjoj loži i nakratko izašao van granica terena, ali je ubrzo stisnuo zube i vratio se u igru.

Posle nešto sporijeg početka, prvo uzbuđenje viđeno je u 17. minutu kada je Kresvel nepropisno zaustavio Haugea, nakon što je prethodno promašio loptu, a sudija je posle pregleda VAR-a pokazao direktan crveni karton. Ajntraht je dobio vetar u leđa u nastavku meča i borbe za finale Lige Evrope, a u 20. minutu Filip Kostić je raspalio po lopti iz slobodnjaka, međutim ona je završila pored gola. Uzvratio je na suprotnoj strani Vest Hem nakon kornera, ali mreža Kevina Trapa ostala je mirna.

Ajntraht je ipak poveo u 26. minutu golom Rafaela Santosa Borea posle rutinske reakcije na asistenciju Knaufa i samo čudo sada deli nemački tim od plasmana u finale. U drugom poluvremenu igra je bila nešto brža i konkretnija nego u prvih 45 minuta, ali su prilike bile mahom takve da nisu pravile veliki problem čuvarima mreže.

Kamada je pravio veliki problem igračima Vest Hema, a na dvadesetak minuta pre kraja solidno je šutirao Kostić, međutim lopta je otišla pored gola. Dodati problem u finišu meča bilo je isključenje Dejvida Mojza i sve je išlo na Ajntrahtovu vodenicu, a lepu priliku da potvrde pobedu domaći su propustili desetak minuta pre kraja kada ja na asistenciju Kostića Paciencija šutirao pored gola.

U drugom meču dana Glazgov Rendžers je nakon minimalnog poraza u Lajpcigu u revanšu slavio sa 3:1 i zasluženo se plasirao u finale. Velikan iz Glazgova je poveo u 19. minutu golom Džejmsa Tavernijea, a svega pet minuta kasnije prednost je udvostručio Glen Kamara. U drugom poluvremenu Kristofer Nkunku je u 71. minutu na asistenciju Anhelinja vratio u život goste iz Lajpciga i omogućio im da odu u produžetke ukoliko se meč završi sa trenutnim rezultatom.

Ipak, nada Lajpciga trajala je svega 10 minuta pošto je pobedu domaćinu i plasman u finale obezbedio Lundstram. Finalni meč na programu je u sredu 18. maja u Sevilji.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Tatin auto

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati