Fudbal

Direktno.rs

01. 04. 2022. 22:03 27

Zvezdi od grada Beograda 4,6 miliona evra?! (FOTO)

Da li je moguće da je Fudbalski klub Crvena zvezda u periodu od 11. marta 2021. godine do 31. marta 2022. dobio od grada Beograda, tačnije Sekretarijata za sport i omladinu 546 miliona dinara, odnosno 4,6 miliona evra, kako se navodi u dokumentaciji do koje je Direktno.rs došao?

- Sekretarijatu za sport i omladinu obratio se Fudbalski klub Crvena zvezda zatevom za finansijska sredstva u iznosu od 118.000.000 dinara radi realizacije programa dana 11.03.2021. godine - navedeno je u obrazloženju Sekretarijata za finansije Grada Beograda.

Kako dalje piše u dokumentaciji, ta sredstva je gradonačelnik Beograda odobrio osam dana kasnije, budući da je tada zaključen ugovor sa Crvenom zvezdom.

I to je samo jedan od zahteva crveno-belih.

- FK Crvena zvezda se ponovo obratio dana 30.03.2021. godine, radi dopune programa, Sekretartijatu za sport i omladinu za obezbeđenje za obezbeđenje dodatnih sredstava u iznosu od 177.000.000 dinara, što ukupno čini 295.000.000 dinara radi dopune programa - ističe Sekretarija za finansije.

Ističe se, zatim, da su se crveno-beli obratili ponovo 10. maja 2021. godine, radi dopune programa, takođe Sekretarijatu za sport i omladinu, za obezbeđenje dodatnih sredstava u iznosu od 25.000.000 dinara, što je u tom trenutku činilo 320.000.000 dinara.

I na kraju, navode u Sekretarijatu za finansije, a što se može videti i u dokumentaciji, Crvena zvezda je u četvrtak, 31. marta ove godine, tražila dodatnih 226.000.000 dinara za obezbeđivanje dodatnih sredstava, što ukupno čini 546.000.000 dinara, odnosno 4,6 miliona evra, koliko je Zvezda za nešto više od godinu dana tražila od Grada Beograda, odnosno od Sekretarijata za sport i omladinu.

- Navedena sredstva FK Crvena zvezda će iskoristiti za jačanje omladinskog pogona kluba da bi se dugoročno stručno-pedagoškim tradom izgradio uspešan model edukacije mladih fudbalera kao osnov budućnosti kluba. Bitno je istaći, takođe, da je omladinska škola poznata širom Evrope kao jedan od najvećih i najuspešnijih proizvođača fudbalskih talenata, kao i da je veliki broj reprezentativaca naše zemlje ponikao upravo u okviru omladinske škole Crvene zvezde. Takođe, sredstva bi bila iskorišćena i za očuvanje postojećeg tima radi priprema za narednih ciklus UEFA kvalifikacije sa ciljem plasmana kluba petu godinu zaredom u UEFA grupnu fazu takmičenja i nastavak promocije Republike Srbije i grada Beograda širom Evrope i sveta - navodi se u obrazloženju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 27

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati