Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

07. 03. 2022. 18:16 7

Zvezda pisala FSS-u: Traži strane sudije

Nedeljna dešavanja na mečevima Superlige Srbije, odnosno penal koji je sviran za Partizan u završnici meča protiv Spartaka, izazvao je veliku buru u srpskom fudbalu i rat saopštenjima večitih rivala.

Dan kasnije, Crvena zvezda je otišla korak dalje i posle oštrih komentara na račun Fudbalskog saveza Srbije poslala je pismo v.d. predsednika FSS Nenadu Bjekoviću tražeći da sve utakmice plej-ofa crveno i crno-belih sude strane sudije.

Taj zahtev naveden je u pismu koje je potpisao predsednik kluba Svetozar Mijailović, a koje prenosimo u celosti:

"FK Crvena zvezda već godinama unazad pravi istorijske rezultate i na domaćoj i na inostranoj sceni, rezultate koji su našem klubu vratili staru slavu, a navijačima istinski ponos. Crvena zvezda je motor razvoja srpskog fudbala i od naših rezultata ogromnu korist imaju i svi ostali klubovi Srbije, kako od UEFA koeficijenata tako i od konkretnih finansijskih bonusa od UEFA.

Već duži period upozoravamo da uprkos svemu tome, kao najveći i najuspešniji klub na ovim prostorima nemamo adekvatan tretman u FSS. Iz neobjašnjivih razloga već godinu dana rukovodstvo saveza funkcioniše u v.d. stanju, izbori se ne zakazuju a svu vlast unutar saveza je mimo svih propisa, statuta i logike preuzeo selektor A reprezentacije. Sva vlast se nalazi u rukama jednog čoveka i nekoliko njegovih službenika.

Osećamo i upozoravamo da su ugroženi takmičarski interesi Crvene zvezde. Najbolji primer je (posle sviranog i ponovljenog penala u Kruševcu) jučerašnja utakmica u Subotici, gde je sudija Srđan Jovanović iz VAR sobe posle više od dva minuta kašnjenja pozvao glavnog sudiju i na njega izvršio pritisak da dosudi penal u 84. minutu.

Da li ste ikada videli da utakmica nastavi da se igra i da tek posle proteka vremena od dva minuta glavni sudija bude pozvan iz VAR sobe? I to baš sudija Srđan Jovanović čije izuzeće je Crvena zvezda tražila pre dve godine posle njegovog suđenja u derbiju kada je u 76. minutu poništio regularan gol našeg igrača Milunovića pri rezultatu 0:0. Jučerašnjim penalom u 84. minutu Partizan je opet počašćen sa dva boda koja mogu direktno uticati na osvajanje šampionske titule i direktno je ugrozilo regularnost takmičenja.

Već duži period smišljeno se u Fudbalskom savezu stvara atmosfera da Crvena zvezda ne sme biti šampion i to je činjenica koju su prihvatile i same sudije. U obavezi smo da zaštitimo interese našeg kluba. S obzirom na to da nemamo poverenje u ljude koji trenutno vode Fudbalski savez i sudijsku organizaciju, zahtevamo da sve utakmice plej-ofa koje igraju i Crvena zvezda i Partizan sude inostrane sudije.

Inostrane sudije nisu nepoznate ni takmičenju u bivšoj Jugoslaviji niti danas u nekim evropskim ligama. Smatramo da je ovo jedini način da se povrati integritet i regularnost takmičenja. FK Crvena zvezda ima obavezu prema armiji svojih navijača da svojim igračima i treneru obezbedi fer i sportske uslove da bi oni mogli na terenu dokazati da su najbolji kao što su to već dokazali prošle nedelje u večitom derbiju.

Crvena zvezda je najbolja i to će uprkos svemu dokazati na terenu i ove sezone, osvajanjem pete uzastopne šampionske titule", stoji u pismu koje je potpisao predsednik Zvezde Svetozar MIjailović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 7

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Doručak na travi

Zoran Živković [02.09.2024.]




Video dana

Beba uspavala tatu

Anketa

Da li će lista "nepodobnih" za ulazak u Srbiju ostati na snazi?

Rezultati