Fudbal

Direktno.rs

06. 03. 2022. 11:58 2

Stravične scene iz Meksika: 22 osobe povređene

Stravične scene desile su se sinoć na utakmici meksičkog fudbalskog prvenstva između Kveretara i Atlasa. Utakmica je prekinuta u 62. minutu zbog nereda na tribinama, a koji u se potom prenijeli na teren, tunele i svlačionice.

Policija i osiguranje nisu mogli ništa da naprave divljacima koji su krenuli u obračun. Uspeli u samo da otvore vrata stadiona kako bi spasili žene i decu, a s terena su uspeli pobeći i igrači Atlasa.

Scene koje su obišle svet su zaista stravične. Pojavili su se snimci brutalno pretučenih navijača, a pojedini meksički mediji su javili da ima i mrtvih.

Međutim, Civilna zaštita države Kveretaro tvrdi da za sada nema izveštaja o preminulim. Oni su saopštili da su 22 osobe povređene, devet ih je prebačeno u bolnicu i dve osobe su u teškom stanju.

- Nemamo izveštaje o smrtnim slučajevima. 22 osobe su povređene, devet ih je u bolnici, dve su teško povređene. Ostali su u stabilnom stanju. Treba istaći da su svu povređeni muškarci - saopštila je Civilna zaštita.

Čelnici meksičkog prvenstva odlučili su da suspenduju današnje utakmice što je potvrdio Mikel Ariola.

- Nedopustivo i žalosno nasilje. Svi odgovorni za ovaj sigurnosni propust će biti žestoko kažnjeni i biće primer za sve druge - rekao je Ariola.

A scene koje su viđene zaprepastile su čitav svet. Sukob s tribina se prebacio i na ulice, a navijači Atlasa su ti koji su izvukli deblji kraj.

Snimci pokazuju da su ih znatno brojniji domaći navijači prebijali i na gradskim ulicama. Skidali su odeću s njih, pljačkali ih i brojne su poslali u bolnicu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati