Fudbal

[ Izvor: Mocart sport ]

19. 01. 2022. 17:16 1

Petrović ide iz Zvezde: Sledeća stanica Serija A

Pominjala se Španija, ali Italija će biti sledeća destinacija veziste Crvene zvezde Njegoša Petrovića!

Kako saznaje Mocart sport, Petrović se seli u Kaljari na pozajmicu do kraja sezone koja će biti plaćena. Crvena zvezda će na ime šestomesečne pozajmice inkasirati 250.000 evra, a klub sa Sardinije ima i mogućnost da otkupi srpskog vezistu. Ako Kaljari izbori opstanak, moraće da za obavezan otkup Petrovića plati 1.600.000 evra. A ako i ne ostane u ligi, ima opciju kupovine po istoj ceni.

Petrović je ove zime bio i na listi želja španskog drugoligaša Almerije, ali nije bio zainteresovan za selidbu na Pirineje. Poslednjih dana je stigla ponuda Kaljarija koja je zadovoljila i Petrovića, i Crvenu zvezdu. Srpski vezista bi u narednim danima trebalo da optutuje u Italiju na lekarske preglede i potpis ugovora.

Petrović je ove sezone izgubio mesto startera u timu crveno-belih, ali se u finišu polusezone ipak uspeo da se izbori za solidnu minutažu. Igrao je na 12 mečeva u domaćim takmičenjima i na dva u evrotakmičenjima.

Srpskog vezistu u Kaljariju čeka teška situaciju i žestoka konkurencija. Sardi su verovatno najveće razočaranje ove sezone u Seriji A. Iako imaju više nego solidan tim prepun poznatih imena, od početka sezone su bili pri dnu tabele. Kaljari je u prvom delu sezone osvojio samo 10 bodova i upisao samo jednu pobedu, ali se stvari popravljaju u poslednje vreme. Nedavno su vezali dve pobede i sada su im šanse za opstanak znatno bolje. Za Venecijom koja je prva iznad crte, kasne samo dva boda.

Na pozicijama u veznom redu, na kojima se Petrović najbolje snalazi, Kaljari ima prilično iskusne igrače, ali većina njih je trenutno van stroja. Marko Rog je zbog teške povrede završio sezonu, Kevin Strotman će takođe nekoliko nedelja biti van terena, a Alberto Grasi, Alesandro Dejola i Kristijan Oliva su trenutno zaraženi korona virusom. Tu su još Razvan Marin, mladi Rikardo Ladineti, kao i urugvajski reprezentativac Naitan Nandez koji bi mogao da pređe u neki jači klub ove zime.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati