Fudbal

M. Z.

15. 01. 2022. 15:30 0

Stradao i Čelsi: Sitiju čist put do titule

Fudbaleri Mančester sitija savladali su Čelsi kod kuće sa 1:0 (0:0) u derbiju 22. kola Premijer lige, čime su dodatno prokrčili put do titule.

"Građani" su se posle ove pobede učvrstili na prvom mestu sa 56 boda, Čelsi je drugi sa 13 bodova manje, a Liverpul ima 42 boda, mada uz dva meča manje od dva rivala.

Odlučujući gol na "Etihadu" postigao je Kevin de Brujne u 70. minutu, bio je to peti pogodak Belgijanca protiv bivšeg kluba koji mu nije pružio pravu priliku.

Dobio je loptu po zemlji i po dubini od Kansela, vezista "Sitija" se odlično zagradio i sa dvadesetak metara je precizno šutirao i smestio loptu uz levu stativu.

Ekipa Pepa Gvardiole bila je konkretnija u prvom poluvremenu. Osim većeg poseda, imao je Siti i nekoliko prilika, uz tri šuta u okvir gola. "Plavci" nisu uputili nijedan šut u prvih 45 minuta igre.

Prvu izglednu priliku da dovede svoj tim do prednosti imao je Džek Griliš u 40. minutu, sjajno je dočekao loptu u šesnaestercu, ali je Kepa bio spreman i odlično reagovao, pa je lopta završila iza gola.

Bolje je Čelsi počeo drugo poluvreme, Romelu Lukaku je mogao da iznenadi domaćina, ali je Ederson dobro procenio situaciju i reagovao.

I dalje je Siti više držao loptu u svom posedu, uprkos boljoj igri ekipe sa "Stamford Bridža", a konačno je vođstvo "građanima" doneo je Kevin de Brujne u 70. minutu.

Nije Tuhelov tim do kraja uspeo da ugrozi Edersona, pa je Siti ostvario izuzetno važan trijumf u borbi za titulu.

Narednu utakmicu Čelsi igra u utorak, kada gostuje Brajtonu, dok Siti 22. januara gostuje Sautemptonu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati