Fudbal

Direktno.rs

05. 12. 2021. 19:38 0

Hajduk pokorio Maksimir, Livaja presudio Dinamu

Fudbaleri Hajduka vraćaju se u Split pevajući, srušili su Dinamo u hrvatskoj prestonici 2:0 u najvećem derbiju šampionata, i tako se definitivno priključili borbi za titulu, u kojoj će, kako stvari stoje, učestvovati čak četiri kluba!

Hrvatski fudbal je ove sezone više nego uzbudljiv, Osijek drži čelo sa 36 bodova, Rijeka ima 35, Hajduk je sa ovom pobedom izbio na treće mesto sa 33, dok je aktuelni prvak pao na četvrtu poziciju, trenutno sa 31 bodom, uz meč manje od ostalih konkurenata.

"Modrima" je u Zagrebu presudio Marko Livaja na isteku sata igre, kada je vrhunski odreagovao u prijemu lopte, pobegao Teofilu-Katrineu i genijalno prebacio Livakovića. Bio je to 12. gol u sezoni za jednog od najboljih igrača lige.

Hajduk je do kraja uspeo da duplira vođstvo, u jeku naleta Zagrepčana, i ponovo je Livaja bio u centru pažnje, u toj situaciji kao asistent za rezervistu Sahitija, koji je stavio tačku na veliku pobedu Dalmatinaca.

Zasluženu, posle svega viđenog na "Maksimiru" večeras, budući da su gosti i u prvom delu meča bili bolji, imali i dve izrazito dobre šanse, a u jednoj se našao ponovo Livaja.

Dinamo je očigledno u krizi, nije se ekipa konsolidovala posle serije loših rezultata, pada forme što je i dovelo do smene Krznara, umesto koga ekipu trenutno vodi Željko Kopić.

Pevaće se u Dalmaciji večeras, Hajduk posle dugo godina ima šansu da se umeša u bornu za titulu na koju čeka od 2005. godine. Velike zasluge za sve što rade Splićani ove sezone, osim igrača, ima i litvanski trener Dambrauskas, letošnja akvizicija "ponosa Dalmacije".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Kolumna



Uterivanje istine

Zoran Živković [13.03.2024.]




Video dana

Modni kritičar

Anketa

Jeste li i vi dobili povećanje računa za struju?

Rezultati