Fudbal

Milan Zarić

05. 12. 2021. 17:45 0

Partizanova deca ostavila "parni valjak" na vrhu

Fudbaleri Partizana ostali su na prvom mestu sa tri boda prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, pošto su u 19. kolu Superlige Srbije kod kuće savladali Novi Pazar sa 2:0. Trijumf "parnom valjku" doneli su crno-beli klinci, Marko Milovanović i Nemanja Jović.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su bili pod pritiskom uoči duela sa Pazarcima, budući da je ranije u toku dana Crvena zvezda savladala Napredak i izjednačila se sa večitim rivalom na vrhu. Međutim, to bodovno poravnanje bilo je na snazi samo dva sata, jer je Partizan novom pobedom umakao.

Slavili su crno-beli kod kuće, i to golovima u drugom poluvremenu. Jer, iako su bili bolji u prvom delu i konstantno napadali, gola nikako nije bilo, što je brinulo Aleksandra Stanojevića na poluvremenu.

Stoga je u pauzi posegao za adutima sa klupe, u igru je ubacio mlade napadače Nemanju Jovića i Marka Milovanovića, što je, ispostavilo se kasnije, bilo pun pogodak.

Jer, Milovanović je pokazao da je u dobroj formi i željan igre, pa je, nakon što je rešio kup meč sa Dubočicom, i sada poveo Partizan ka trijumfu.

A mladom napadaču Partizana nije bilo potrebno mnogo da se upiše u strelce. Posle samo četiri minuta u igri lepo se snašao u kaznenom prostoru protivnika, sačekao je centaršut Meniga i glavom je probio bedem Pazaraca za prednost od 1:0.

To je, ispostavilo se kasnije, bio i prelomni trenutak meča, pošto je nakon toga crno-belima bilo mnogo lakše da igraju i postignu još jedan gol.

Na novi pogodak se čekalo svega devet minuta, kada je dosuđen penal za domaće. U duelu su bili Maksimović i Rikardo, napadač crno-belih je oboren, a sudija je pokazao na belu tačku. Odgovornost je preuzeo mladi Nemanja Jović, rutinski je realizovao najstrožu kaznu i potvrdio je trijumf Partizana.

Nakon tog pogotka Pazarci su izgubili nadu da mogu da priprete, dok izabranici Aleksandra Stanojevića nisu mnogo forsirali, tako da su mirno priveli meč kraju i upisali nova tri boda. Ostali su na vrhu, ali su i napravili dobru uvertiru za duel šestog kola Lige konferencija protiv Anortozisa, koji će i da odluči ko će dočekati proleće u Evropi.

PARTIZAN - NOVI PAZAR 2:0 (0:0)

Stadion: FK Partizan: Strelci: Milovanović u 50. i Jović iz penala u 59. minutu. Sudija: Andrija Stojanović. Žuti kartoni: Pavišić, Dimić (Novi Pazar).

PARTIZAN: Stevanović – Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević – Zdjelar, Jojić (od 80. Lutovac) – Menig (od 69. Šćekić), Pavlović (od 46. Milovanović), Pantić (od 46. Jović) – Rikardo (od 69. Holender).

NOVI PAZAR: Vujanac – Vlajković, Pavišić, Delimeđac (od 46. Islamović), Zimonjić – Lončar (od 64. Bubanja), Joksimović (od 64. Alić) – Mladenović, Kiković (od 46. Maksimović), Dimić – Ratković (od 73. Mihailović).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati