Fudbal

Milan Zarić

05. 12. 2021. 15:24 0

Zvezdi poluvreme dovoljno sa slomi Napredak

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Napredak na gostovanju sa 2:0 golovima Milana Rodića i Aleksandra Kataija u 19. kolu Superlige Srbije, pa su se izjednačili na vrhu sa Partizanom, od koga sada imaju meč više.

Crveno-beli su ofanzivno ušli u meč u Kruševcu, pa su sve dileme rešili već u prvom poluvremenu, kada su, ispostavilo se kasnije, postigli oba gola.

Jeste prvu šansu na meču imao Napredak, budući da je u trećem minutu preko Jovanovića pokušali da ugroze Borjana, ali je udarac bio preslab. I onda, dva minuta kasnije, hladan tuš za domaće i vođstvo Zvezde.

Ponovo su crveno-beli, baš kao na mečevima sa Spartakom i Voždovcem, bili opasni posle prekida. Tako je Katai ovoga puta centrirao, mladi Eraković je prebacio glavom loptu na drugu stativu, gde je sam bio Milan Rodić i snažnim udarcem levom nogom je matirao Jordanova.

Pokušao je Napredak da parira aktuelnom šampionu, međutim nije išlo. Hrabro su Kruševljani igrali, ali su gosti bili ti koji su stvarali šanse i koji su mogli da dupliraju prednost.

Probao je najpre Ivanić, čovek koji je juče podržao proteste protiv Rio Tinta i Aleksandra Vučića, onda je u dobroj šansi bio Milan Pavkov, koji je koji minut kasnije veoma dobro šutirao sa 11, 12 metara, da bi posle njegovog udarca lopta pogodila u ruku defanzivca Kruševljana. Procenio je Simović da je ruka bila uz telo, pa penala nije bilo.

Nije to bilo sve od napada crveno-belih u prvom delu, pošto je u finišu poluvremena Ben bio u sjajnoj šansi, izbegao je ofsajd zamku, prebacio je golmana Jordanova, ali je i poslao loptu pored gola.

Ali, ono što napadač sa Komorskih ostrva tada nije iskoristio, jeste Katai šest minuta kasnije. Dobio je loptu po zemlji od Njegoša Petrovića, pobegao je poslednjoj liniji Napretka, "bocnuo" je loptu i poslao je u malu mrežu.

Za veliko slavlje crveno-belih i, ispostavilo se kasnije, pobedu od 2:0.

U drugom poluvremenu su Kruševljani sve radili ne bi li smanjili rezultat i vratili neizvesnost u meč. Tako su u 51. minutu pogodili stativu, da bi posle odbitka i zatresli mrežu Milana Borjana, no gol je poništen zbog ofsajda, što je potvrđeno i u VAR sobi.

Ujedno, to je bila najveća šansa u drugom delu, budući da su fudbaleri Zvezde odbili nalet Kruševljana, mirno su priveli meč kraju i došli do nova tri boda.

Pobedom u Kruševcu su se izjednačili sa Partizanom, koji doduše ima i meč manje, pa će u duelu sa Novim Pazarom moći da ponovo umakne večitom rivalu.

NAPREDAK - CRVENA ZVEZDA 0:2 (0:2)

Stadion: "Mladost". Strelci: Rodić u 5. i Katai u 43. minutu. Sudija: Novak Simović. Žuti kartoni: Jovanović (Napredak), Ivanić (Crvena zvezda).

NAPREDAK: Jordanov - S. Jovanović, Mršić, Kerkez, Ćuković - Rašković (od 67. Kočić) - Đ. Jovanović, Marjanović, Đuričković, Marinković (od 10. Bačanin) - Stevanović (od 87. Ivanić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Eraković, Dragović, Rodić - Petrović, Kanga (od 77. Krstičić) - Ben (od 46. Živković), Ivanić (od 90. Stanić), Katai (od 77. Lazetić) - Pavkov (od 67. Srnić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati