Fudbal

M. Z.

30. 11. 2021. 09:45 2

"Leva" nije imao šanse: Objavljeni glasovi za Zlatnu loptu

Proteklih sedmica je vladao utisak da je trka za Zlatnu loptu izjednačenije više nego ikad, međutim situacija je bila potpuno drugačija.

Lionel Mesi je na kraju sedmi put osvojio Zlatnu loptu, drugoplasirani je bio Robert Levandovski, dok je Žoržinjo kompletirao podijum.

Razlika između Mesija i Levandovskog je zaista ogromna i po osvojenim bodovima fudbaler Bajerna nije imao šansi protiv kapitena Argentine.

Naime, "L'Ekip" je objavio rezultate glasova. Mesi je skupio 613 bodova, a "Leva" je zaostao za čak 33 poena.

Ta razlika je ogromna iz vrlo jednostavnog razloga. Kada je Mesi osvojio Zlatnu loptu 2019. godine, tada je Virdžilu van Dajku pobegao svega sedam bodova. Argentinac je imao 686, a Holanđanin 679 bodova.

Da li je realno da je Van Dajk 2019. godine bio bolji nego Levandovski 2021. ostaje stvar ličnog ukusa, ali zaostatak od 33 boda za Mesijem se čini nerealnim za sjajnog Poljaka.

Inače, trećeplasirani Žoržinjo je imao 460 bodova. Karim Benzema se spominjao kao glavni kandidat, a na kraju je završio na četvrtom mestu sa 239 bodova.

Kristijano Ronaldo, koji je pet puta osvajao Zlatnu loptu, bio je tek na šestom mestu sa 178 bodova, što mu je najslabiji učinak u poslednjih deset godina.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati