Fudbal

[ Izvor: Sportklub ]

28. 11. 2021. 19:46 0

Žoržinjo se iskupio, remi Čelsija i Junajteda

Fudbaleri Čelsija i Mančester junajteda remizirali su 1:1 u derbiju 13. kola Premijer lige. Oba pogotka na "Stamford Bridžu" viđena su u drugom poluvremenu. Džejdon Sančo je prvencem u prvenstvu doveo "crvene đavole" do prednosti u 50. minutu, posle katastrofalne greške na sredini terena Žoržinja, koji se u 67. iskupio i iz jedanaesterca spasao "plavce" trećeg poraza u sezoni.

Ekipa Tomasa Tuhela je dominirala od prvog do poslednjeg minuta, imala 65 odsto poseda i ukupno 24 šuta, ali je sastav Majkla Kerika uspeo u nameri da ostane neporažen.

Odbrana svog gola bio je glavni cilj gostiju. Povukao se Junajted, branio se najčešće i sa svim igračima na svojoj polovini, sprečavajući Čelsi da se razleti. Otuda je i jedina prava šansa za "plavce" u prvom poluvremenu viđena kad je Antonio Ridiger udarcem sa distance pogodio prečku.

Čekali su "đavoli" strpljivo grešku rivala i dočekali je početkom drugog dela. Na korner Čelsija i odbijene lopte, Žoržinjo je užasno intervenisao oko polovine igrališta otvorivši kontru dva na nula Džejdonu Sanču i Markusu Rašfordu, posle koje je Sančo rutinski poslao loptu u mrežu.

Nije se dugo čekalo na poravnanje, a do njega je Čelsi došao iz penala koji je skrivio Aron Van-Bisaka.

Imali su "plavci" više od 20 minuta za preokret. Mogli su do njega u poslednjim sekundama, ali je Ridiger iz šesnaesterca gađao daleko preko prečke.

Klub iz Londona ostaje lider prvenstva sa 30 bodova, jednim više od Mančester sitija, a dva u odnosu na Liverpul. Tim iz Mančestera je osmi sa 18 poena.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati