Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

27. 11. 2021. 23:49 0

Zeleni se Južna Amerika - Kopa Libertadores je Palmeirasov

Fudbaleri Palmeirasa odbranili su titulu prvaka Kopa Libertadores pošto su savladali Flamengo na stadionu "Sentenario" sa 2:1 (1:0).

Uzavrela atnosfera u Montevideu došla je do usijanja kod zelenog dela "Sentenarija" kada je posle svega pet minuta po desnoj strani probio Majuke, poslao pas ka Rafaelu Vijegi za rano vođstvo Palemirasa.

Napadali su od starta branioci trofeja, tražili priliku za novi pogodak, ali kolosalnih prilika nije bilo. Nije miran bio ni Flamengo koji je pokušavao preko Gabrijela Barbose, ali popularni Gabigol nije bio dovoljno ubedljiv. Solidno je oprobao i Đorđan De Araskaeta, no promene rezultata nije bilo.

Nije delovao Flamengo kao tim koji je u trenutku u kojem su izjednačili sposoban da to učini, ali jesu. Gabgol je odigrao dupli pas sa Araskaetom koji ga je lepo izbacio u prostor, a nekadašnji napadač Intera je gađao bliži ugao Vejvertonovog gola i - pogodio! Ruku na srce, reprezentativni golman Brazila je morao bolje u ovoj situaciji, ali je udarac Gabrijela bio hirurški precizan, što ne opravdava Vejvertona.

Plejadu igrača koji su nastupali u evropskim velikanima ima Flamengo u svojim redovima. Od Gabigola, do Davida Luiza, golmana Dijega Alvesa, Andreasa Pereire, Felipea Luisa, Maurisija Isle, ali to nije nužno značilo uspeh. Upravo je jedan iz ove grupacije, tačnije Andreas Pereira, nekadašnji član Mančester junajteda načinio kardinalnu grešku koju je iskoristio rezervista Dejverson u petom minutu produžetka, nakon čega je brznuo u plač znajući da je njegov tim jednom rukom prigrlio titulu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati