Fudbal

Milan Zarić

21. 11. 2021. 17:37 0

Partizan u derbiju "zgromio" Vojvodinu

Fudbaleri Partizana su zadržali šest bodova više od Crvene zvezde, pošto su u derbiju 17. kola Superlige Srbije na svom terenu pregazili Vojvodinu sa 4:1.

Crno-beli su sasvim zasluženo došli do nove superligaške pobede, kojom su ostali na šest koraka ispred večitog rivala, od kog imaju i meč više, budući da su dominirali tokom celog meča, dok se Vojvodina uglavnom opredelila na defanzivu.

Početak meča protekao je u znaku izabranika Aleksandra Stanojevića, koji su pleli mrežu ispred gola "lala", međutim gosti su nekako odolevali. I to su uspevali sve do 35. minuta, kada je pukla njihova odbrana, pa je Partizan došao do prednosti.

Centrirao je tada Miljković sa desne strane, gosti su nekako uspeli da izbace loptu iz kaznenog prostora, ali pravo na nogu Danilu Pantiću, koji je odličnim udarcem levom nogom matirao golmana Vojvodine i doneo prednost "parnom valjku".

Kao da je posle tog gola laknulo svima u redovima crno-belih, pa su znatno slobodnije igrali u nastavku. I samo sedam minuta kasnije došli su do novog gola i prednosti od 2:0. Jojić je glavom u finišu poluvremena proigrao Meniga, Holanđanin je pretrčao 30-ak metara, ušao je u kazneni prostor Vojvodine i između trojice čuvara našao je put do mreže.

Tako je Partizan sa dva gola prednosti otišao na poluvreme, mora se reći sasvim zasluženo, jer je dominirao, imao je osam šuteva na gol rivala, loptu od 72 odsto vremena u posedu, dok od Vojvodine nismo videli ama baš ništa.

Međutim, slika se u drugom poluvremenu promenila.Slavoljub Đorđević je shvatio da će, ako želi do makar boda, morati da malo i napadne. Novosađani su upravo to i uradili, pa je u 48. minutu stigla nagrada. Ispao je u tom trenutku Saničanin, Čović ga je izbacio iz težišta i uposlio Simića, a on matirao golmana crno-belih i tako prepolovio zaostatak.

Od tog trenutka viđena je maltene izjednačena igra u polju, pretili su i crno-beli, ali i Novosađani, međutim mreže se nisu tresle. Sve do 70. minuta. A tada je, ispostavilo se kasnije, rešeno sve. Jer, tada je Rikardo Gomeš pobegao odbrani Vojvodine posle kornera Jojića, bio je neometan i lako zatresao mrežu za 3:1.

Ali, nisu se crno-beli zadovoljavali sa dva gola prednosti, već su hteli još. I takav pristup im se brzo isplatio. Jer, u 71. minutu su Novosađani imali veliku šansu, budući da je Busnić bio sam kao duh na petercu posle centaršuta Čovića, ali je promašio. I kazna je stigla već u narednom napadu. Odigrali su crno-beli sjajnu akciju, Pantić je poslao loptu u sredinu, Jović ju je propustio, a dočekao ju je Jojić, koji je bio nemilosrdan, te je pogodio za 4:1.

Tim rezultatom je i okončan meč, pa je Partizan zadržao bodovnu prednost u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je nešto ranije danas takođe bila ubedljiva, pošto je u Lučanima posle preokreta savladala Mladost sa 5:1.

PARTIZAN - VOJVODINA 4:1 (2:0)

Stadion: FK Partizan. Strelci: Pantić u 55, Menig u 42, Rikardo u 70. i Jojić u 72. minutu za Partizan, a Simić u 48. za Vojvodinu. Sudija: Lazar Lukić.

PARTIZAN: Popović - Miljković, Miletić, Saničanin, Urošević - Jojić, Zdjelar (od 73. Šćekić) - Menig (od 73. Lutovac), Pantić (od 81. Ilić), L. Pavlović (od 64. Jović) - Rikardo (od 81. Milovanović).

VOJVODINA: N. Simić - Jeličić, Kovačević, Stevanović (od 33. Kopitović), Devetak - Maksimović, Topić (od 46. Busnić) - Vukadinović, V. Simić (od 73. Kabić), Čović - Zukić (od 46. Bastajić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati