Fudbal

Direktno.rs

02. 11. 2021. 12:19 0

NEREALNO Koliko su novca kladioničari uplatili na LŠ?

Za zaljubljenike sportske kladionice mečevi Lige šampiona donose posebnu draž, pa stoga i ne čudi da se upravo na njih uložilo najviše novca.

Prošle godine je najprestižnije evropsko klupsko takmičenje bilo ujedno i takmičenje na čijim mečevima se najviše novca uplatilo u kladionicama širom sveta.

"Sportradar", koji je postao generalni partner UEFA za sportsko klađenje, objavio je da je prošle godine na utakmice Lige šampiona ukupno uplaćeno 26 milijardi evra! Da, dobro ste pročitali, samo na utakmice elitnog takmičenja igrači sportske kladionice potrošili su ukupno 26 milijardi...

Prema analizi, ukupan promet u kladioničarskom sektoru za 2021. iznosi neverovatnih i vrtoglavih 520 milijardi evra, od čega 15 odsto ili 78 milijardi evra pripada samo najjačim evropskim ligama, te UEFA takmičenjima poput Lige šampiona ili Lige Evrope.

Dodatnih 12 odsto ukupnog novčanog prometa u legalnom klađenju pripada Evropskom prvenstvu koje je održano ovog leta, odnosno ukupno 62 milijardi evra bio je promet novca uplaćenog na jednomesečni turnir koji se održavao u mnogim zemljama Starog kontinenta. To znači da je po jednoj utakmici uplaćivano u proseku 1,2 milijarde evra.

U proseku je u Ligi šampiona po svakoj utakmici uplaćeno je 210 miliona evra, dok je u Ligi Evrope iznos daleko manji, oko 76 miliona evra, ali dovoljan je to pokazatelj koliko su najatraktivnije fudbalske utakmice zapravo mamac za ljubitelje sportskog klađenja.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati