Fudbal

Milan Zarić

24. 10. 2021. 20:39 0

MINIMALAC: Ben prekinuo mučenje protiv Radničkog

Fudbaleri Crvene zvezde zabeležili su novu pobedu u Superligi Srbije, pošto su u 14. kolu na svom terenu savladali Radnički iz Niša sa 1:0. Gol vredan tri boda postigao je El Fardu Ben početkom drugog poluvremena.

Crveno-beli su novim trijumfom zadržali korak za Partizanom, koji beži aktuelnom šampionu pet bodova, ali ima i utakmicu više.

Izabranici Dejana Stankovića su kao veliki favoriti ušli u meč sa Nišlijama, rešeni da što pre probiju protivnički bedem i tako sebi olakšaju posao. Imali su posed lopte u prvom poluvremenu, veliki broj šansi, ali gola nije bilo.

Crveno-beli su kroz posed tražili način da savladaju iskusnog Damiras Kahrimana, međutim u prvih 20 minuta nije bilo šansi. Prva velika stvorena je u 23. minutu, kada je Filipo Falko u dva navrata opasno zapretio. Šutirao je Italijan iskosa sa desne strane, potom i iz odbitka, no promene rezultata nije bilo.

Tri minuta kasnije Falko je uspeo da zatrese mrežu. Pogodio je krilni napadač Zvezde posle akcije Mirka Ivanića, međutim Falko je bio u ofsajdu, što je pokazao i VAR, pa je njegovo slavlje bilo kratkog daha.

Do kraja poluvremena su crveno-beli bezidejno napadali, dok su gosti preko Mićibućija imali strašnu šansu u finišu prvog dela. Stanić je pogrešio, japanski internacionalac je dobio loptu na petercu, ali je šutirao visoko preko gola.

Rezultat se, dakle, do poluvremena nije menjao, pa je "nula" bila na snazi. Ali, samo do 54. minuta, kada je, ispostavilo se kasnije, viđen prelomni momenat na meču. Dioni je odlično prošao po levoj strani, pukla je odbrana Nišlija, pa je posle centaršuta francuskog napadača na loptu natrčao Ben i probio bedem Radničkog.

Do kraja je još Ben imao veliku šansu, kada je posle pasa Mirka Ivanića mogao da duplira rezultat i tako otkloni pitanje pobednika. Nije u tome uspeo, ali neće domaći previše žaliti zbog toga, budući da su uspeli da zabeleže pobedu i da se posle remija u Evropi vrate na pobednički kolosek.

CRVENA ZVEZDA - RADNIČKI NIŠ 1:0 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 6.381. Strelac: Ben u 54. minutu. Sudija: Nikola Radaković.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Pankov (od 87. Eraković), Dragović, Rodić - Falko (od 61. Kanga), Stanić (od 61. Lazetić), Krstičić, Ivanić - Ben (od 83. Živković), Dioni (od 61. Sanogo).

RADNIČKI NIŠ: Kahriman - Aksentijević, Stevanović, Vujadinović, Stanković - Pejović, Kovačević (od 73. Bjeličić) - Duronjić (od 78. Arsić), Mitrović (od 73. Spasić), Mičibuči (od 59. Tomić) - Škrbić (od 59. Kasalica).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati