Fudbal

Milan Zarić

16. 10. 2021. 17:45 4

Kolubara stradala, Zvezda joj dala SEDAM GOLOVA!

Fudbaleri Crvene zvezde demonstrirali su moć u 13. kolu Superlige Srbije, pošto su u Lazarevcu ubedljivo savladali Kolubaru sa čak 7:1. Crveno-beli su naročito bili impresivni u prvom delu, kada su postigli šest pogodaka.

Crveno-beli su bili silno motivisani posle reprezentativne pauze, pa je ceh platila nejaka Kolubara. Lazarevčani su poniženi u prvom poluvremenu, njihova mreža se tresla nemilice, pa je već posle 20-ak minuta postalo jasno da će doživeti istinski brodolom.

Goleadu su izabranici Dejana Stankovića protiv Kolubare otvorili već u devetom minutu, kada je domaćin prvi put matiran. Rodić je odlično centrirao sa leve strane, Ben je propustio loptu, a dočekao ju je na volej Aleksandar Dragović, postigavši tako drugi pogodak u crveno-belom dresu.

Na novi gol nije se dugo čekalo, pa je u 16. minutu prednost duplirana. Opet je to bila akcija u režiji Rodića. Sve je počelo od Krstičića, Zvezdin levi bek se idealno ubacio i centrirao na drugu stativu, gde je usamljen bio Ben i lako pogodio.

Četiri minuta kasnije - i novi gol. Zvezda nije imala milosti prema protivniku, pa je od 20. minuta imala čak 3:0. Sada je u centru pažnje bio Ivanić, koji se odlično okrenuo, oslobodio se dva čuvara i odličnim udarcem sa 17 metara je matirao golmana Kolubare, kome nije bilo spasa.

I tu nije bio kraj Zvezdinoj seriji u prvom poluvremenu, već je to bila samo polovina šou programa aktuelnog šampiona. U 25. minutu se mreža ponovo tresla, opet je u ulozi asistenta bio Rodić, našao je Milana Pavkova, a napadač gostiju nije imao milosti.

Samo pet minuta kasnije je prednost šampiona Srbije mogla da bude ubedljivija, pošto je Kanga promašio penal, ali nisu mnogo zbog toga crveno-beli žalili. Jer, u 37. minutu Mirko Ivanić se drugi put upisao u strelce i već u prvom poluvremenu omogućio "petardu" moćnim gostima.

Do kraja poluvremena je viđen još jedan gol Milana Pavkova, koji je u 44. minutu zaokružio nestvarno izdanje crveno-belih, ali i očajnu partiju Kolubare. Došla je Zvezda u smiraj prvog dela do neverovatnih 6:0, pa je do kraja ostalo samo otvoreno pitanje koliko će se još puta mreže tresti na utakmici.

Na poluvremenu su treneri izvršili ukupno sedam izmena, od čega je Dejan Stanković, strateg crveno-belih, odlučio da ubaci četiri nova igrača. I to je očigledno oborilo ritam. Razumljivo, gosti nisu previše zapinjali, jer su već dali šest golova, ali nije to značilo da neće pokušati da postignu još koji pogodak.

Bilo je mnogo manje prilika, ali golova nije bilo - sve do finiša. Kolubara je u 86. minutu uspela da se "upiše", pa je prvi put na meču matirana odbrana crveno-belih. Pukla je Zvezdina odbrana, ostao je sam Đurađ Dobrijević, koji na drugoj stativi pronalazi samog Bogdana Mladenovića, a ovaj lako dolazi do gola.

Međutim, do odgovora Zvezde došlo je u 88. minutu, kada je mladi Marko Lazetić postigao prvenac u crveno-belom dresu. Odlično ga je uposlio Filipo Falko, a onda je usledila rutinska egzekucija mladog golgetera, koji počinje da kruniše ukazane minute.

KOLUBARA - CRVENA ZVEZDA 1:7 (0:6)

Stadion: Kolubare. Strelci: Mladenović u 86. minutu za Kolubaru, a Dragović u 8, Ben u 16, Ivanić u 19. i 36, Pavkov u 24. i 42. i Lazetić u 88. za Crvenu zvezdu. Sudija: Srđan Jovanović.

KOLUBARA: Stanivuković - Stanković,Vasiljević, Kočović (od 46. Simić), Stojanović - Vučetić, Lončar (od 46. Petronijević) - Tumbas, Mladenović, Filipović (od 64. Dobrijević) - Đenić (od 46. Andrić).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gajić, Dragović (od 46.Pankov), Eraković, Rodić - Krstičić, Kanga (od 61. Vukanović) - Falko, Ivanić (od 46. Nikolić), Ben (od 46. Petrović) - Pavkov (od 46. Lazetić).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati