Fudbal

Milan Zarić

16. 09. 2021. 22:51 1

Partizan pregazio Kiprane, Rikardo se povredio

Fudbaleri Partizana nisu imali problema na startu grupne faze Lige konferencija, pošto su u Limasolu savladali Anortozis sa 2:0 golovima Meniga i Rikarda, koji se na ovom meču i povredio, pa je meč morao da završi ranije.

Crno-beli su bili bolji protivnik na startu grupne faze novoformiranog takmičenja, pa su se sasvim zasluženo radovali. A koliko su Beograđani bili dominantni, svedoči to što su propustili šansu da postignu još dva, tri gola i tako nanesu Kipranima ubedljiv poraz.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su od starta napadali i stvarali šanse, međutim na startu meča ih nisu koristili. U odličnim prilikama su bili Rikardo i Miljković, ali gola nije bilo. Sve do 42. minuta, kada je "parni valjak" poveo.

Šutirao je Lazar Marković sa desne strane, golman Lorija je odbio loptu, ali samo na nogu krilnog napadača iz Holandije, koji je doneo prednost Partizanu.

Tačku na meč stavio je Rikardo Gomeš u 68. minutu, kada se oslobodio rivala, odlično šutirao sa 17, 18 metara i pocepao mrežu protivnika.

Mogao je Partizan do kraja da postigne još koji gol, ali su Rikardo i Terzić bili zamalo neprecizni, dok je Natho pre drugog gola crno-belih pogodio stativu.

Crno-beli su, dakle, sigurno došli do pobede, ali navijače brine povreda Rikarda Gomeša, i to tri dana pred večiti derbi, budući da je napadač sa Zelenortskih ostrva morao da izađe u finišu.

Drugo poluvreme: Anortozis - Partizan 0:2 (0:1)

KRAJ MEČA! Partizan je slavio na Kipru.

90. minut - Igraće se još četiri minuta.

87. minut - Još jedna velika šansa za Partizan. Sada je Terzić bio taj koji je mogao da stavi tačku na meč, ali je šutirao pored gola.

83. minut - Izašao je iz igre Rikardo Gomeš! Nije mogao da nastavi meč, pa je umesto njega ušao Terzić. Ostaje da se vidi koliko je ozbiljna povreda napadača crno-belih, koja je došla u najgore vreme - pred večiti derbi.

74. minut - Sve je opasnije pred golom Kiprana. Stuštio se ka golu Rikardo, imao je Jovića na levoj strani, ali je hteo sam da završi napad. I pogrešio je.

72. minut - Želi Stanojević što pre da reši sve oko konačnog ishoda i otkloni dilemu. Ubacio je u igru Holendera, osvežio je ofanzivni deo veznog reda, što svakako daje šansu crno-belima da do kraja mogu da postignu još koji gol.

70. minut - Mogao je Rikardo da se proslavi. Dobio je loptu, šutirao je iskosa sa desne strane, ali je Lorija sada izašao kao pobednik.

68. minut - GOOOOL! 2:0 ZA PARTIZAN! Sjajno se napadač sa Zelenortskih ostrva oslobodio čuvara, izborio se sa prostor i sa ivice šesnaesterca "odapeo strelu". Poslao je loptu pod prečku, pa golman Lorija nije nikako mogao da spreči pogodak.

63. minut - Velika šansa za Kiprane. Rezervista Deletić je bio u dobroj situaciji, šutirao je, ali je Aleksandar Popović odlično intervenisao i loptu je skrenuo u korner.

50. minut - Nije bio zadovoljan trener Anortozisa kako su njegovi izabranici odigrali prvo poluvreme, pa je već izvršio tri izmene.

46. minut - Nastavljen je meč u Limasolu.

Prvo poluvreme: Anortozis - Partizan 0:1

KRAJ POLUVREMENA! Partizan vodi, i to zasluženo. Imali su crno-beli više od igre, promašili su dva zicera, da bi u finišu prvog dela preko Meniga materijalizovali mnogo bolju igru. Sada su na 45 minuta do pobede u gostima.

42. minut - GOOOOOL! VODI PARTIZAN! Odličnu loptu je dobio Lazar Marković, iskosa sa desne strane je šutirao po zemlji, ali je odbranio Lorija. Međutim, odbio je loptu samo do Kvinsija Meniga, pa je Holanđanin imao lak posao i zatresao je nebranjenu mrežu.

36. minut - Još jedna velika šansa za Partizan, priliku je imao Šćekić, ali samo pogađa stativu.

32. minut - Dobio je dobru loptu Menig, stekao je prednost u odnosu na čuvare, ali se loše snašao u završnici, pa mu je lopta pobegla.

28. minut - Nešto je pao ritam na meču, nema više velikih šansi, kao što je to bio slučaj na početku duela, kao da igrači i jedne i druge ekipe žele da se malo sporije igra.

15. minut - Kakvu je samo šansu imao Miljković! Desni bek Partizana se našao u stopostotnoj šansi, međutim golman Lorija je uspeo da odbrani.

11. minut - Opasniji su Kiprani na startu. Na velikim mukama je bio golman Aleksandar Popović, šutirao je sa velike udaljenosti Hristodulopulos, ali je čuvar mreže crno-belih nekako zaustavio udarac.

6. minut - Velika šansa za crno-bele, u dobroj situaciji je bio Lazar Marković, ali se nije dobro snašao u završnici.

1. minut - Počeo je meč na Kipru.

ANORTOZIS - PARTIZAN 0:2 (0:1)

Stadion: "GSP" u Nikoziji. Strelci: Menig u 42. i Rikardo u 68. minutu. Sudija: Peter Kjesgard (Danska). Žuti kartoni: Varda, Hristodulopulos (Anortozis), Šćekić, Zdjelar (Partizan). 

ANORTOZIS: Lorija - Korea (od 72. Kalcas), Arajuri, Risvanis - Hušbauer (od 46. Bušuladžić), Popović, Artimatas, Anderson Koreja (od 50. Avram) - Hristodulopulos, Rusijas (od 46. Deletić), Varda (od 65. Kačarava).

PARTIZAN: A. Popović - Miljković, Saničanin, Vujačić, Obradović - Zdjelar, Šćekić - Menig (od 64. Jović), Natho (od 64. Jojić), Marković (od 72. Holender), Rikardo (od 83. Terzić).

LIGA KONFERENCIJA, 1. KOLO

GRUPA A

Makabi Tel Aviv - Alaškert 4:1 (3:1)
(Perica 13, Kaničovski 32, Biton 45+3, Hozez 72 - Embalo 17)

Helsinski - LASK 0:2 (0:1)
(Marešić 17, Monšajn 89)

GRUPA B

Flora - Gent 0:1 (0:0)
(Lemajić 54)

Anortozis - Partizan 0:2 (0:1)
(Menig 42, Rikardo 68)

GRUPA C

Bodo - Zorja 3:1 (0:0)
(Saltnes 48, Solbaken 49, Pelegrino 60 - Gromov 90+1)

Roma - CSKA Sofija 5:1 (2:1)
(Pelegrini 25, 62, El Šaravi 38, Manćini 82, Abraham 84 - Keri 10)

GRUPA D

Jablonec - Kluž 1:0 (0:0)
(Pilarž pen 51)

Randers - Alkmar 2:2 (1:2)
(Pizinger 27, Grejvs 68 - Klasi 24, Pavlidis 34)

GRUPA E

Makabi Haifa - Fejenord 0:0

Slavija Prag - Union Berlin 3:1 (1:0)
(Ba 18, Kuhta 84, Šranc 88 - Berens 70)

GRUPA F

Linkoln - PAOK 0:2 (0:1)
(Akpom 45+2, Mitrica 56)

Slovan Bratislava - Kopenhagen 1:3 (1:2)
(Henti 21 - VInd 18, pen 68, Stejdž 42)

GRUPA G

Mura - Vitese 0:2 (0:1)
(Tronstad 30, Dehi 69)

Ren - Totenhem 2:2 (1:1)
(Tait 23, Labord 72 - Bade ag 11, Hojbjerg 76)

GRUPA H

Kairat - Omonija 0:0

Karabag - Bazel 0:0

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati