Fudbal

Milan Zarić

16. 09. 2021. 20:36 1

Zvezda krenula pobedom, sa penala srušila Bragu!

Fudbaleri Crvene zvezde na sjajan način su započeli učešće u Ligi Evrope, pošto su u prvom kolu grupe F na svom stadionu savladali Bragu sa 2:1 (0:0). Crveno-beli su poveli u 75. minutu preko Rodića, samo dva minuta kasnije je izjednačio Galeno, da bi trijumf domaćima doneo Katai sa penala u 85. minutu.

Ovim trijumfom su crveno-beli napravili veliki korak ka plasmanu u nokaut fazu, budući da su na stadionu "Rajko Mitić" savladali tim iz prvog šešira sa žreba za Ligu Evrope, pa sada imaju priliku da protiv Ludogoreca i Mitjilenda potvrde dobar početak.

Naredni ispit izabranici Dejana Stankovića imaće 30. septembra, kada će gostovati Ludogorecu u Razgradu. A pre toga (u nedelju) čeka ih večiti derbi sa Partizanom. Crveno-beli su napravili odličnu uvertiru.

Drugo poluvreme: Crvena zvezda - Braga 2:1 (0:0)

KRAJ MEČA! Pobeda Zvezde...

90. minut - Igraće se još četiri minuta...

88. minut - Velika šansa za Bragu, ali je Milan Borjan na visini zadatka.

85. minut - GOOOOOL! ZVEZDA IMA 2:1. Katai je preuzeo odgovornost, poslao je golmana u jednu, a loptu u drugu stranu i crveno-beli ponovo imaju prednost.

83. minut - Škotski sudija je pokazao na belu tačku nakon što je oboren Mirko Ivanić u kaznenom prostoru!

75. minut - GOOOL! Izjednačila je Braga! I to samo dva minuta nakon što je primila gol. Izgubio je loptu Sanogo, napravio je kiks, pa je portugalski tim sve kaznio. Galeno je bio nemilosrdan, pa je poravnao rezultat.

74. minut - GOOOOOOL! VODI ZVEZDA! Dioni je promašio iz izgledne pozicije, golman je skrenuo loptu u korner, posle kog je pao gol. Kanga je izveo udarac iz ugla, Rodić je bio najbolji u skoku i doneo prednost - 1:0.

72. minut - Portugalci su nervozni, oba zadnja vezna su dobila po žuti karton, što je rezultat i bolje igre crveno-belih u polju.

62. minut - Poigrao se Mirko Ivanić sa čuvarima, lako se oslobodio jednog, pa onda šutirao iskosa sa leve strane. Išla je lopta u gol, ali je udarac izblokiran, pa je lopta završila u korneru.

57. minut - Nova opasnost pred golom Zvezde. Ruiz je pokušao iz drugog plana, ali je zamalo bio "kratak", pa je Borjan intervenisao.

54. minut - Traže se crveno-beli i dalje, koji do sada nisu našli način da zaprete Portugalcima. Sa druge strane, Braga je opasnija i u drugom delu, često je lopta pred golom Zvezde, ali gosti žale za lošom završnicom.

46. minut - Nastavljen je meč na stadionu "Rajko Mitić".

Prvo poluvreme: Portugalci konkretniji, ali mreže miruju! Ben se povredio, Crvena zvezda - Braga 0:0

KRAJ POLUVREMENA! Portugalci su u samom finišu imali veliku šansu posle kornera, ali je Borjan odbranio i tako sprečio da se rezultat u završnici promeni.

45. minut - Ogromna šansa za Bragu. U odličnoj situaciji je bio Pjazon, ali je u poslednjem trenutku uklizao Aleksandar Dragović, koji je tako spasio crveno-bele.

38. minut - Veliki peh za Zvezdu. El Fardu Ben, koji je bio jedan od najraspoloženijih u prvom delu, ne može da nastavi meč zbog povrede. Umesto njega na terenu je Loi Dioni.

37. minut - Ušlo se u nešto mirniji tok utakmice, nema velikih šansi, nema previše opasnosti. Da li to igrači oba tima željno čekaju pauzu ili ćemo u finišu videti neki nalet?

29. minut - Najopasniji fudbaleri Zvezde za sada su Katai i Ben. Katai je pokušao sa distance, ali je komplikovao, dok je Ben bio u dobroj poziciji, otvorio je prostor, međutim Ivanić mu je dao prejaku loptu.

23. minut - Preti Zvezda. Ben je nanizao nekoliko igrača protivničke ekipe, šutirao je desnom nogom sa distance, međutim izblokiran je.

18. minut - Najveća opasnost do sada pred golom Brage. Kanga je pokušao direktno iz kornera, međutim nije uspeo da matira golmana gostiju.

13. minut - Prvi šut na meču crveno-belih, ali veoma loš. Loptu je na nekih 18, 19 metara od gola dočekao Mirko Ivanić, ali mu ona nije dobro "sela", pa je završila daleko van okvira gola.

10. minut - Ne uspevaju crveno-beli da uspostave kontrolu nad utakmicom. Portugalci su ti koji imaju više loptu u posedu, probali su da nađu pukotinu u odbrani Zvezde, ali sve zatvara Milan Rodić.

5. minut - Prebacuju Portugalci težište igre pred gol Milana Borjana. Pletu mrežu oko gola, međutim ne uspevaju da probiju bedem.

2. minut - Odmah na startu Zvezda preti. Gobeljić je poslao opasnu loptu sa desne strane, ali su u poslednjem trenutku intervenisali gosti.

1. minut - Počeo je meč na stadionu "Rajko Mitić".

CRVENA ZVEZDA - BRAGA 2:1 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Gledalaca: 24.671. Strelci: Rodić u 75. i Katai iz penala u 85. minutu za Crvenu zvezdu, a Galeno u 76. za Bragu. Sudija: Džon Biton (Škotska). Žuti kartoni: Krstičić (Crvena zvezda), Lukaš Mineiro, Al Musrati (Braga).

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Degenek, Dragović, Rodić - Sanogo (od 87. Pankov) - Ben (od 39. Dioni), Ivanić, Kanga, Katai (od 86. Srnić) - Živković (od 65. Krstičić).

BRAGA: Mateus - Fabijano Silva (od 86. Kouto), Tormena, Oliveira, Leite - Al Musrati, Lukaš Mineiro (od 78. A. Orta), Galeno - Pjazon (od 78. Martins), R. Orta (od 89. Sekeira), Ruiz (od 70. Gonzalez).

LIGA EVROPE, 1. KOLO

GRUPA A

Brondbi - Sparta Prag 0:0

Rendžers - Lion 0:2 (0:1)
(Ekambi 23, Tavernije ag 55)

GRUPA B

Monako - Šturm 1:0 (0:0)
(Dijata 66)

PSV - Sosijedad 2:2 (1:2)
(Gece 32, Gakpo 54 - Januzaj 34, Isak 39)

GRUPA C

Spartak Moskva - Legija 0:1 (0:0)
(Kastrati 90+1)

Lester - Napoli 2:2 (1:0)
(Perez 9, Barns 64 - Osimhen 69, 87)

GRUPA D

Ajntraht - Fenerbahče 1:1 (1:1)
(Lamers 41 - Ozil 10)

Olimpijakos - Antverpen 2:1 (0:0)
(El Arabi 52, Rebčijuk 87 - Samata 75)

GRUPA E

Galatasaraj - Lacio 1:0 (0:0)
(Strakoša ag 67)

Lokomotiva Moskva - Marsej 1:1 (0:0)
(Anjorin 89 - Under pen 59)

GRUPA F

Mitjiland - Ludogorec 1:1 (1:1)
(Isaksen 3 - Despodov 32)

Crvena zvezda - Braga 2:1 (0:0)
(Rodić 75, Katai 85 pen - Galeno 76)

GRUPA G

Leverkuzen - Ferencvaroš 2:1 (1:1)
(Palasios 37, Virc 69 - Mae 8)

Betis - Seltik 4:3 (2:2)
(Miranda 32, Huanmi 35, 53, Iglesijas 51 - Ajeti 15, Juranović pen 27, Ralston 87)

GRUPA H

Dinamo Zagreb - Vest Hem 0:2 (0:1)
(Antonio 32, Rajs 50)

Rapid Beč - Genk 0:1 (0:0)
(Onuaču 90+2)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati