Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportsport.ba ]

05. 08. 2021. 20:47 1

Velež napravio još jedno evropsko čudo!

Čudesni fudbaleri Veleža napravili su još jedan podvig! Nakon što su u prošloj rundi Lige konferencija izbacili AEK, sada su u prvom meču trećeg kola kvalifikacija u gostima remizirali sa Elfsborgom (1:1), pa u revanšu imaju odličnu šansu da se domognu plej-ofa.

"Rođeni" su posle 33 godine ovog leta zaigrali u Evropi i priredili senzaciju, kada su izbacili AEK našeg trenera Vladana Milojevića, a sada žele da nastave evropsku bajku.

Posle meča u Švedskoj, Mostarci i te kako imaju pravo da se nadaju plasmanu u plej-of, gde bi ih čekao pobednik dvomeča Fejenord - Lucern.

Hrabro su "rođeni" otvorili meč, a u četvrtom minutu zamalo da Ćosić dođe u čistu situaciju za gol posle fenomenalnog proigravanja od strane Pršeša. Ubrzo nakon toga, Pršeš iz prve šutira i lopta odlazi malo pored gola Elfsborga.

Pretio je i Elfsborg, ali Velež je dobro izgledao u odbrani i nije dozvoljavao domaćinu da realizuje neku od poluprilika ili prilika. Najbolju šansu u prvih pola sata imao je Elfsborg, ali je Larsonov udarac odbranio Bogdanović, izbacivši loptu u korner.

Velež je uzvratio preko Ovčine, koji odlučio sam da završi akciju, ali je ipak bio neprecizan. Golman Elfsborga je loptu skrenuo u korner, a upravo nakon tog prekida Mostarci dolaze do pogotka, piše Sportsport.ba.

Radović koristi neopreznost švedske odbrane, pa loptu šalje u mrežu za veliko slavlje gostiju. Nažalost, radost je trajala svega minut-dva, pošto je Frik iskoristio lošu reakciju Zeljkovića i pogodio za 1:1.

To je bio i rezultat prvog dela, da bi u nastavku bila viđena ravnopravna borba. Veležu je malo nedostajalo da dođe do gola, ali ipak nije uspeo. U 90. minuti Radovac je imao dobru priliku, ali je šutirao pored desne stative Elfsborgovog gola.

Veležovi igrači bili su opasni u kontrama, međutim nedostajalo je kvalitetnije završnice, zbog čega se moraju zadovoljiti sa ovih 1:1. Ipak, uzimajući sve u obzir, Mostarci mogu da budu zadovoljni i svakako će imati realne šanse za prolaz u revanšu.

Podsetimo još jednom, Velež će narednog četvrtka na stadionu Grbavica ugostiti Elfsborg u revanšu u kom će pasti konačna odluka o putniku u plej-of.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati