Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

30. 07. 2021. 23:03 0

Uspavanka u Kruševcu, Napredak zaustavio Kragujevčane

Posle dve pobede na startu sezone, povratnik u superligaško društvo Radnički 1923 iz Kragujevca doživeo je i prvi poraz. U drugoj utakmici trećeg kola Linglong Superlige kruševački Napredak je na svom terenu večeras savladao Kragujevčane rezultatom 1:0, pa sada i jedni i drugi imaju po šest osvojenih bodova.

Za Radnički je večeras debitovao iskusni golman Ivan Radoš koji je pre par dana pojačao ovaj klub, dok je još jedan novajlija Dragoljub Srnić ostao na klupi za rezerve.

Spremo, Stefan i Đorđe Jovanović su tokom prvog poluvremena imali dobre prilike za Napredak, ali je čuvar mreže Radničkog Ivan Radoš odlično reagovao u tim situacijama i sačuvao svoju mrežu.

Kragujevčani tokom prvog poluvremena nisu uputili nijedan šut ka golu Kruševljana, a ništa bolji utisak nisu ostavili ni u nastavku. Napredak je i dalje imao inicijativu, pokušavao da dođe do vođstva i nekako je u tome uspeo.

U 62. minutu meča zatresla se mreža kragujevačkog tima, kada je Momčilo Rašo, tek što je ušao u igru, postigao autogol. Međutim, sudija Radaković je zaustavio igru jer se sumnjalo na ofsajd Stefana Jovanovića koji je centrirao sa desne strane. Usledila je višeminutna provera sporne situacije u VAR sobi, a na kraju je odlučeno da je gol regularan i Napredak je zasluženo poveo sa 1:0.

Radnički je u 74. minutu ostao i sa igračem manje pošto je još jedna odluka uz pomoć VAR tehnologije išla na štetu gostiju. Naime, Filipović je startovao na Kočića, napravio prekršaj, a posle pregledanog snimka, sudija je procenio da je fudbaler Radničkog startovao otvorenim đonom i pokazao mu direktan crveni karton.

Mnogo prekida obeležilo je drugo poluvreme, tempo igre bio je još slabiji nego u prvom poluvremenu, pa vođstvo Napretka nije ni dovedeno u pitanje.

Pokušali su Kragujevčani u samom finišu da učine nešto slično kao u Lučanima kada su iz prvog šuta u gol zatresli mrežu, ali ovoga puta im to nije uspelo, pa je golman Kruševljana Nikola Vasiljević ostao bez ijedne intervencije u ovom meču.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati