Fudbal

Direktno.rs

19. 06. 2021. 16:56 0

SENZACIJA Svetski prvak podbacio, Mađari uzeli bod!

Fudbaleri Mađarske napravili su podvig u drugom kolu grupe F Evropskog prvenstva, pošto su u Budimpešti odigrali velikih 1:1 sa Francuskom, aktuelnim svetskim šampionom.

Očekivalo se da Francuzi izađu kao pobednici na ovom meču, pogotovo ako se uzme u obzir kakav je tim izveo Didije Dešan, međutim igrači Mađarske su sve izdržali, čak su i imali prednost, koju su izgubili, ali je sasvim sigurno da će biti zadovoljni takvim ishodom.

Mađari su do prednosti na "Puškaš Areni" došli golom Atile Fiole u drugom minutu sudijske nadoknade, kada mu je asistirao Roland Salai, pa je bukvalno u tim trenucima stadion u Budimpešti eksplodirao.

Tinjala je nada kod Mađara da mogu do senzacije Evra, do pobede protiv prvog favorita... Međutim, poraz "petlova" sprečio je Antoan Grizman, koji je u 66. minutu posle asistencije Kilijana Mbapea izjednačio i sprečio bruku svetskog prvaka.

Kada je reč o samom meču, Francuzi su do primljenog gola bili mnogo bolji rival od Mađara, čija je strategija bila jasna - odbraniti gol, a u napadu šta se uradi.

I to je dovelo do toga da se ređaju šanse pred golom Gulačija. Imali su prilike Benzema, Grizman, Mbape, međutim u završnici nisu imali dovoljno koncentracije, pa nije bilo gola.

Veliku šansu je imao i Benzema u 31. minutu, ali je posle dodavanja Mbapea zamalo bio neprecizan, pa je lopta odskakutala pored gola.

Svi ti promašaji su stigli na naplatu u drugom minutu sudijske nadoknade, kada je Fiola na već opisan način savladao Lorisa, što je svakako najveći momenat u njegovoj karijeri.

Pokušao je selektor "petlova" Didije Dešan da trgne izabranike u nastavku, uveo je i Usmana Dembelea, koji je u 59. minutu mogao da poravna. Odlično je šutirao, ali nije imao sreće, pošto je pogodio stativu.

Ali, taj promašaj je bio samo najava onoga što će se desiti sedam minuta kasnije. I tada je došlo do izjednačenja, jer je Mbape razbio odbranu Mađara, uposlio Grizmana, a on zatresao mrežu Gulačija.

Nisu na tome želeli da se zaustave Francuzi, pa su u 82. minutu imali veoma dobru šansu. Tukao je Mbape pod prečku, međutim Gulači je bio na visini zadatka, pa je neutralisao opasnost. Ujedno, to je bila poslednja šansa na meču, Francuzi nisu uspeli da bace na kolena Mađare, pa su neočekivano, osvojili samo bod.

Trenutno imaju četiri boda i u poslednjem kolu će igrati protiv Portugala, dok će Mađari u duelu sa Nemačkom tražiti još jednu senzaciju.

MAĐARSKA - FRANCUSKA 1:1 (1:0)

Stadion: "Puškaš Arena". Strelci: Fiola u 45+2. minutu za Mađarsku, a Grizman u 66. za Francusku. Sudija: Majkl Oliver (Engleska). Žuti kartoni: Botka (Mađarska), Pavar (Francuska).

MAĐARSKA: Gulači, Botka, Orban, An. Salai, Nađ, Nego, Klajnhajsler (od 84. Lovrenčič), Šafer (od 75, Čeri), Fiola, Ad. Salai (od 26. Nikolić), Šalai.

PORTUGAL: Loris, Pavar, Varan, Kimpembe, Dinj, Kante, Pogba (od 76. Toliso), Rabio (od 57. Dembele), Grizman, Benzema (od 76. Žiru), Mbape.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Gotove za tili čas

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati