Fudbal

Milan Zarić

13. 06. 2021. 22:52 1

Lepotica turnira: Holandija od 2:0, preko 2:2, do 3:2

Večeras je viđen najbolji meč na Evropskom prvenstvu, u kom su fudbaleri Holandije u prvom kolu grupe C savladali Ukrajinu sa 3:2 (0:0).

Goleada, sjajni pogoci, drama... Sve nam je to donela utakmica na "Johan Krojf Areni" u Amsterdamu, gde se na kraju domaćin radovao i napravio korak ka plasmanu u osminu finala.

Sjajan fudbal je viđen u oba poluvremena, ali su golovi "padali" samo u drugom. Jednostavno, iako su Holanđani bili bolji od rivala u prvih 45 minuta, golova nije bilo, jer je golman Ukrajinaca Bušan branio kao u transu.

Čuvao je mrežu svoje reprezentacije veoma uspešno, ali samo do 52. minuta, kada je i viđen prvi gol. Lopta je posle odbitka došla do Žoržinja Vajnalduma, novi vezista Pari Sen Žermena je raspalio po njoj sa ivice šesnaesterca i poslao ju je u rašlje protivničkog gola.

Na novi pogodak se čekalo još sedam minuta, kada je Veghorst duplirao prednost. Tražili su Ukrajinci ofsajd, gledao je sudija Feliks Brih i snimak, ali je VAR samo potvrdio njegovu odluku da pokaže na centar.

Izgledalo je u tim momentima da su "lale" pitanje pobednika rešile, međutim drama je tek usledila.

Tako je u 75. minutu Ukrajina uspela da smanji, i to na kakav način! Andrej Jarmolenko se posle kombinovanja izborio za prostor, namestio se na levu nogu i probušio mrežu Holanđana.

Samo četiri minuta kasnije postignut je još jedan gol. Malinovski je odlično uposlio Jaremčuka, koji je našao put do mreže "lala" i izjednačio je na 2:2!

Imali su Ukrajinci tada rezultat koji im je odgovarao, ali je on bio na snazi samo šest minuta! Jer, u 85. minutu su Holanđani preko Damfriza, kome je asistirao Ake, došli do zlata vredne pobede i prva tri boda na Evropskom prvenstvu.

HOLANDIJA - UKRAJINA 3:2 (0:0)

Stadion: "Johan Krojf Arena". Strelci: Vajnaldum u 52, Veghorst u 59. i Damfriz u 85. minutu za Holandiju, a Jarmolenko u 75. i Jaremčuk u 79. za Ukrajinu. Sudija: Feliks Brih (Nemačka). Žuti karton: Sidorčuk (Ukrajina).

HOLANDIJA: Stekelenburg, Damfriz, Timber (od 88. Veltman), De Vraj, Blind (od 64. Ake), Van Anholt (od 64. Vajndal), Vajnaldum, De Run, F. De Jong, Veghorst (od 88. L. De Jong), Depaj (od 90+1. Malen).

UKRAJINA: Bušan, Karavajev, Zabarnji, Matvijenko, Mikolenko, Zinčenko, Jarmolenko, Sidorčuk, Malinovski, Zubkov (od 13. Marlos), Jaremčuk.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati