Fudbal

Direktno.rs

29. 05. 2021. 17:57 0

Brentfordu 185 miliona i Premijer liga posle 74 godine

Brenthord je na Vembliju u baražu plej-ofa pobedio Svonsi 2:0 (2:0) i obezbedio istorijski plasman u Premijer ligu.

Brentfordu je izmakao direktan plasman u Premijer ligu jer je bio treći u Čempionšipu iza Noriča i Votforda, ali je pokazao da je treći tim po kvalitetu tim u mečevima plej-ofa. Prvo je pobedio Bornmaut u polufinalu (3:1, 0:1), a pred 12.000 gledalaca na Vembliju i Svonsi 2:0 (2:0).

U meču vrednom 185 miliona funti, koliko će pripasti Bretfordu, do trijumfa su stigli već u uvodnih 20 minuta. Prvo je Ivan Tonei u 10. minutu iskoristio penal posle žprekršaja golmana Frederika Vudmana, da bi posle sjajne akcije i pasa Rasmunsena gol u 20. minutu postigao Emilijano Markondes.

Nisu posustajale "pčelice" iz predgrađa Londona (zapadni deo), kluba koji je osnovan pre 131 godine. Pre, za vreme Drugog svetskog rata igrali su u prvoj engleskoj ligi, a poslednji put su je nastupali 1947. godine. Od tada do danas, te 74 godine balansirali su od Čempionšipa do Pete lige i zato su u ovaj meč ušli sa devizom "sad ili ko zna kad". Pritiskali su Svonsi koji je imao samo jednu dobru priliku s početka drugog poluvremena.

Međutim, od 66. minuta kada je Džej Fulton zaradio crveni kartton i ostavio tim iz Velsa sa desetoricom, Brentford je lako priveo meč kraju i zasluženo se izborio za igranje u eliti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati