Fudbal

Milan Zarić

23. 05. 2021. 19:02 0

Totenhem ostavio Lester bez LŠ i doneo lepe vesti Zvezdi

Ludnica u poslednjem kolu Premijer lige! Dueli 38. runde šampionata Engleske dali su odgovor ko će igrati elitno takmičenje naredne sezone i utisak je da nije moglo da bude dramatičnije. Totenhem je pobedio Lester sa 3:2 posle velikog preokreta, tako je obezbedio Ligu konferencija, ali je i ostavio "lisice" bez Lige šampiona, gde će, pored Mančester junajteda i Mančester sitija, Liverpul i Čelsi, koji je zauzeo četvrto mesto uprkos porazu od Aston Vile.

Lester je imao jasan plan kako bi se domogao Lige šampiona - bilo je potrebno da na svom stadionu savlada Totenhem, ali i da Čelsi izgubi od Aston Vile. Ovaj drugi uslov je ispunjen, ali prvi nije. Jer, vodio je Lester sa 2:1 do 76. minuta, a onda su "pevci" za 11 minuta dali dva gola i obezbedili igranje u Evropi naredne sezone.

Naime, vodio je Lester dva puta na meču. I to oba puta sa penala. Povele su "lisice" u 18. minutu golom Vardija, da bi Kejn u 41. izjednačio. Tim rezultatom se otišlo na poluvreme, a u nastavku je viđeno još ubzbuđenja.

Tako je Vardi sa bele tačke doneo prednost Lesteru u 52. minutu, kada se činilo da su domaći na pravom putu da dođu do mesta koje vodi u Ligu šampiona... Ali, u finišu se sve promenilo. Najpre je Kasper Šmajhel dao autogol u 76. minutu, da bi pobedu Totenhemu doneo Bejl u 87. minutu. Velšanin se tu nije zaustavio, već je u sudijskoj nadoknadi zapečatio sudbinu Lestera - 4:2.

Na taj način je Lester ostao bez Lige šampiona, a zanimljivo je da je ovaj rezultat uticao i na planove Crvene zvezde. Naime, sada je jasno da će crveno-beli da startuju od drugog kola kvalifikacija za elitno takmičenje, što će značiti da će na terenu biti 19. ili 20. jula, dok će na pripreme otići 22. juna, i to u Austriju.

Kada je reč o ostalim mečevima poslednjeg kola Premijer lige, Liverpul je savladao Kristal Palas sa 2:0, što mu je donelo treće mesto i plasman u Ligu šampiona, dok je Čelsi i pored poraza od Aston Vile - 1:2, zauzeo četvrto mesto.

Mančester siti je demolirao Everton sa 5:0, a ovaj meč je bio i te kako značajan za Serhija Kuna Aguera, koji je odigrao poslednji meč za "građane" na "Etihadu". I oproštaj pred svojim navijačima je bio u stilu, budući da je Argentinac postigao dva gola.

Veliko razočaranje su navijačima priredili fudbaleri Arsenala, koji su kod kuće savladali Brajton sa 2:0, ali im ni to nije donelo Evropu, jer je Totenhem slavio.

Na kraju, da rezimiramo... Ligu šampiona će naredne sezone igrati Mančester siti, Mančester junajted, Liverpul i čelsi, u Ligu Evrope će Lester i Vest Hem, dok će u Ligu konfrencija Totenhem. Već ranije je bilo poznato da će iz lige da ispadnu Fulam, VBA i Šefild junajted.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati