Fudbal

Direktno.rs

19. 05. 2021. 06:51 8

Neka Vučić počne čišćenje fudbala od svojih

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će očistiti srpski fudbal od, kako je rekao "mafije", a namestila se idealna prilika da počne od nekog svog - na primer od Dragana Recka Antića, prvog čoveka Dinama iz Vranja.

Recko Antić, alijas "Vučićev trener", prvi čovek i trener Dinama iz Vranja, već pet godina teroriše sve u fudbalu bahatim ponašanjem, poziva se kao lokalni funkcioner SNS-a stalno na Vučića, kleveće, optužuje bez dokaza. Posebno je medijski bio zapažen njegov rat sa Novicom Tončevim, čelnikom Radnika iz Surdulice, prvim čovekom FS "Istočne Srbije", potpredsednikom SPS-a i Ministrom bez portfelja u Vladi koga je optuživao za korupciju i kriminal, ali nikad ništa nije dokazao.

Kažnjavan je "sto puta" do sada, dva puta vremenski, prvi put pre dve godine, baš zbog uvreda na račun Tončeva. Međutim, ubrzo je bio pomilovan kad je stigla depeša sa vrha. Trenutno izdržava kaznu od 18 meseci zabrane rada zbog skandaloznog ponašanja u Kruševcu protiv Trajala.

- Dragan Antić je na utakmici u Kruševcu bahato protestovao, vređao sudiju Jelenu Cvetković, uputivši joj reči "Šta glumiš j... ti mamu", a to mu nije bilo dovoljno pa ga je obezbeđenje na kraju iznelo sa stadiona - obrazloženje je poslednje kazne.

I tome nije kraj, ljut što ga nisu pustili na stadion u Sremsku Mitrovicu, naložio je igračima Dinama skandalozan prekid meča protiv Radničkog u 66. minutu. Nema ga u zapisnicima jer je bio ispred stadiona, ali zna se da se bez njegovog odobrenja ništa ne dešava u timu iz Vranja koji je ispao u Treću ligu "istok".

Kako je predsednik Aleksandar Vučić počeo da se razračunava unutar stranke (Nebojša Stefanović), idealna mu je prilika da počne sa čišćenjem fudbala sa nekim od najbližih.

Postoji Član 35 Disciplinskog pravilnika za "Isključenje iz fudbalske organizacije. "Kazna se izriče za izrazito teške povrede disciplinskog i sportskog vladanja predviđene pravilnikom", kaže ovaj stav, a "lice kažnjeno ovom kaznom briše se iz članstva fudbalske organizacije i ne može obavljati nikakvu fudbalsku funkciju".

Dragan Antić je oličenje "povreda disciplinskog i sportskog vladanja predviđenih pravilnikom". I nije jedini, ali je odličan primer da se od njega počne.

Pa, izvolite predsedniče.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati