Fudbal

Direktno.rs

18. 05. 2021. 06:54 2

Vučićev trener naredio prekid, ali će kaznu popiti drugi

Dinamo iz Vranja je izazvao prekid u Sremskoj Mitrovici i "baš slavno" završio svoju odiseju u Prvoj ligi Srbije.

Nezadovoljni primljenim golom, ali ko zna još čime, fudbalerima Dinama iz Vranja naređeno je da se u 66. minutu ne vraćaju na teren iako je bilo 1:1. Sudija je prekinuo meč, Radnički SM će dobiti meč službeno 3:0, a Disciplinska komisija će otvoriti postupak.

Međutim, prvi čovek kluba i trener pod suspenzijom od 18 meseci Dragan Recko Antić se nigde ne pominje u izveštajima. Niti ga pominje delegat, niti sudija jer ga oni nisu ni videli zato što nije bio na stadionu. Domaćini ga zbog potvrđene kazne od 18 meseci zabrane bavljenja bilo kakvih poslom u fudbalu nisu pustili na stadion u Sremskoj Mitrovici. Vučićev trener je bio pored ograde izvan stadiona.

Svi koji su bilo šta čuli o Dinamu, znaju da se bez Recka, žargonski rečeno, ne sme sijalica da se zameni u klubu iz Vranja, ali ovoga puta jedino sam da se prijavi Disciplinskim organima. Ili da neko kome je naredio ovu sramotu ne kaže istinu. U protivnom će prema pravilniku biti odgovorni nalogodavac, možda "predstavnik kluba" ili kapiten tima (u ovom slučaju Mlađan Stevanović).

Ceo slučaj prekida meča Radnički SM - Dinamo Vranje biće pred "disciplincem" Ivanom Nikolićem i njegovim saradnicima a na kraju krajeva može da bude kažnjen samo klub Dinamo iz Vranja, novčano i oduzimanjem bodova za narednu sezonu.

Član 66 predviđa za klub: novčanu kaznu i oduzimanje do devet bodova. Za igrača ili igrače, ako se proglase krivim za prekid kazna je: zabrana igranja od tri meseca do godinu dana a u težim slučajevima: zabrana igranja od šest meseci do dve godine ili isključenjem iz fudbalske organizacije.

Član 68 kaže da će igrač ili fudbalski radnik koji nagovara tim da napusti teren kazniće se:

- Zabranom igranja od 6 meseci do godinu dana

- zabranom vršenja funhkcija u trajanju od šest meseci dio jedne godine, a u ponovljenom ili težem slučaju:

- zabranom igranja od jedne do dve godine

- zabranom vršenja bilo kakve aktivnosti koja je u vezi sa fudbalom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati