Fudbal

Direktno.rs

13. 05. 2021. 22:59 0

Liverpul srušio Junajted i ostao u trci za Ligu šampiona

Liverpul je dobio derbi sa Junajtedom u Mančesteru 4:2 (2:1) i tako ostao u trci za Ligu šampiona iako je više hiljada navijača domaćina ponovo protetstvovala protiv porodice Glejzer.

Meč koji je bio odložen zbog protesta navijača Mančestera pretio je da ponovo bude neodigran iz istih razloga. Vipše hiljada navijača Junajteda je kao 2. maja blokirala ulice ispred "Old Traforda" tražeći od vlasnika kluba, porodice Glejzer da proda akcije i vrati se u SAD. Uspeli su da blokiraju i kluposki autobus Liverpula, ali su igrači "redsa" stigli na stadion u drugom autobusu.

Policija je uspela da obezbedi odigravanje meča a derbi je bio buran. Obrukao se sudija Oliver i VAR sudije kada u 3. minutu nisu dosudili penal za Liverpul kada je Bejli igrao rukom. Junajted je poveo autogolom Filipsa u 10. minutu. Gol je pripisan Brunu Fernandešu koji je šutirao, ali je loptu koleom u sopstvenu mrežu sproveo štoper Liverpula.

Ali, izabranici Jirgena Klopa u ovom meču imali su poslednju šansu da ostanu u trci za četvrto mesto. I trud i ofanziva su se isplatili, jer je prvo Nat Filips asistirao Dijegu Žoti za izjednačujući gol u 34. minutu koji je bio spektakularan (petom), da bi u nadoknadi prvog poluvremena Roberto Firmino pobegao Pogbi i centaršut Aleksander Arnolda udarcem glavom sproveo u mrežu za vođstvo Liverpula 2:1.

U nastavku meča, već u 46. minutu na semaforu je stajao 1:3. Fred i Luk Šo su bili nemarni, Aleksander Arnold je zabeležio drugu asistenciju a Firmino drugi gol. Sreća je spasila Junajted jer je Žota pogodio stativu, ali kako to biva u fudbalu usledila je kazna. Kavani je asistirao Rašfordu za 2:3 u 68. minutu. Ipak, Mohamed Salkah je u 90. minutu postigao novi gol za "redse" i overio je trijumf 4:2.

Liverpul je sada peti sa 60 bodova, četiri manje od Čelsija ali i utakmicom manje. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati