Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FK Novi Pazar ]

09. 05. 2021. 10:20 0

"Sprečimo dalju blamažu, igrajmo u isto vreme"

Fudbalski klub Novi Pazar vrca od ideja, pa je izdao novo saopštenje u kome od Zajednice Superlige i Prve lige Srbije traži da se zbog regularnosti sve utakmice poslednja dva kola Superlige i Prve lige Srbije igraju u isto vreme.

Pazarci su preslišali ne baš zainteresovanu Mladost iz Lučana 4:1, ali su odmah posle meča napisali još jedno saopštenje. Pre tri dana su predlagali izbore i promene u Savezu, preložili su Rasima Ljajića za predsednika FSS, a juče su poslali dopis i u Zajednicu Superlige.

- FK Novi Pazar zahteva od Zajednice fudbalskih klubova Super lige i Prve lige Srbije da se sve utakmice poslednja dva kola prvenstva igraju u istom terminu. Regularnost dosadašnjeg dela prvenstva je već dovedena u pitanje, a sa skandalima se nastavlja odlukom da se, mimo dosadašnje prakse, igraju u dva dana i u različitim vremenskim periodima. U prvenstvima svih evropskih liga, završnica prvenstva se igra u identičnim terminima, osim u Srbiji, što ostavlja ozbiljnu sumnju da se "odabrani" klubovi dovedu u privilegovan položaj - kažu Pazari u saopštenju.

A, onda dodaju i "gde ih boli":

- FK Novi Pazar već nekoliko kola igra dan pre svojih konkurenata za ispadanje iz Lige, a i za sledeću, možda, odlučujuću utakmicu, predviđen je isti raspored. Najmanje što može da se uradi je da se sve utakmice igraju u subotu, u jedinstvenom terminu za sve klubove. Ceo fudbalski svet sa podsmehom prati dešavanja u nasem fudbalu i najmanje što možemo da uradimo je da bar na ovaj način sprečimo dalju blamažu - kažu u Novom Pazaru.

Prema propozicijama takmičenja Superlige za sezone 2020/21. stoji:

- U toku prvenstva, a na osnovu praćenja stanja u takmičenju, Direktor takmičenja može da donese odluku da se jedno ili više prvenstvenih kola ili utakmica koje odlušuju o plasmanu u takmičenju UEFA ili prelazak u niži nivo takmičenja igraju istog dana i da počnu u isto vreme, drugo poluvreme mora takođe da počne u isto vreme."

Direktor lige Aleksandar Pivić zna svoja ovlašćenja i sigurno je da će se mečevi direktnih rivala za opstanak u poslednja dva kola igrati u isto vreme. I nisu termini problem, već savest onih koji igraju...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati