Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

09. 05. 2021. 09:49 1

Vlahović: Tek ću juriti neke rekorde u karijeri

Dušan Vlahović je sa dva pogotka protiv Lacija doneo Fiorentini opstanak u Seriji A (2:0), prestigao je inostrani klupski rekord Gabrijela Omara Batistute po broju golova u sezoni (21), izjednačio se sa Lukakom na drugom mestu strelaca Serije "A".

Istorijsko veče Dušana Vlahovića, grmi Italija jer mladi srpski reprezentativac postiže golove kao od šale, u prvoj pravoj seniorskoj sezoni oborio je klupski rekord Batistute (20 golova) kad je reč o stzrancima, postgao tek četvrti stranac i istoriji Fiorentine koji je u sezoni postigao više od 20 golova (Batistuta, Kurt Hamrin, Pedro Patrone). Oborio je kao igrač do 20 godina, rekord Atafinija star preko 60 godina...

Dušan je ostao skroman i posle novog očaravajnućeg performansa u Seriji A.

Nema tog fudbalskog zaljubljenika koji se ne divi umeću Vlahovića, ali on uspeva da bude sa obe noge na zemlji. Verovatno je to temelj za sve uspehe koje postiže.

- Pokazali smo koliko je važan ovaj meč bio za nas i dali smo sve što smo imali. Veoma sam srećan i ponosan što smo dobili ovaj meč. Protiv veoma jakih ekipa osvajali smo važne bodove i potvrdili da ako igramo kako znamo, svi zajedno kao tim, čvrsto, odgovorno naši kvaliteti dolaze do izražaja. Želim da čestitam celom timu - rekao je Vlahović, prenose mediji u Italiji.

Nije želeo srpski rfeprezentativac da se upoređuje sa Batistutom, a ni sa napadačem Lacija Ćirom Imobileom.

- Teško mi je da pričam o Imobileu, jer je on sjajan napadač koji je postigao mnogo golova. Ta poređenja nisu fer, bio sam motivisan da dokažem nešto, ali tek sam na početku, ništa još nisam dostigao. Nadam se da ću dostići njegov broj postignutih golova jednog dana. Naš san sada je da dođemo do što više bodova, tako da možemo da igramo pred kraj sezone pod manjim pritiskom. Sve se vrti oko tima, tako da se nadam da ću dati još golova - rekao je napadač "viole".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati