Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Sportske.net/Mediji ]

08. 05. 2021. 11:15 3

Može li UEFA da uvede "prinudnu upravu" u FSS?!

Srpski klupski fudbal nalazi se pod lupom Evropske kuće fudbala, zbog sve brojnijih sumnji u nečasne radnje koje se dešavaju u samoj završnici našeg fudbalskog prvenstva, i to ne samo u Superligi, nego i u Prvoj ligi Srbije.

Nedavno su, upravo posle signala iz UEFA, od strane disciplinskih organa FSS kažnjeni prvoligaši Borac 1926 i Jagodina, ali izgleda da ni to nije bila dovoljna opomena svima ostalima, jer se iz kola u kolo dešavaju veoma čudne stvari.

Zbog toga, ako se ništa ne promeni nabolje u poslednja tri kola, UEFA bi mogla da se direktno uključi u rešavanje problema koje bi FSS trebalo da reši.

S tim u vezi, "Novosti" danas prenose svoja nezvanična saznanja da bi UEFA od početka sledeće sezone mogla da u srpski fudbal, odnosno u FSS uvede svojevrsnu ''prinudnu upravu'', nešto slično onome što je svojevremeno već uradila u Grčkoj.

Šta to konkretno treba da znači?

Na primer, da najvažnije utakmice sude arbitri iz inostranstva, ali i da se na određena mesta u administraciji FSS postave ljudi iz UEFA, na primer generalni sekretar, direktor, ili neka od čelnih funkcija u Sudijskoj organizaciji.

Imamo i primer da je naš najbolji i najcenjeniji arbitar Milorad Mažić sada angažovan u Sudijskoj organizaciji na Kipru, pa zašto i FSS ne bi angažovao nekog čoveka od ugleda i znanja iz inostranstva da pokuša da dovede stvari u normalu, bar kada je suđenje u pitanju.

U svakom slučaju, mnogo posla je pred FSS, pre svega izbor novog rukovodstva, a ako ni ono ne uspe da iz korena popravi stvari, onda nam pomoć UEFA ostaje kao jedina nada.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati