Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

27. 04. 2021. 18:10 0

Zvanično: Vučićev trener 18 meseci van fudbala!

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije donela je i definitivnu odluku po kojoj je Dragan Antić Recko, trener fudbalskog kluba Dinamo iz Vranja, suspendovan na 18 meseci.

Antić, koji je poznat po tome što se, kada god to može, divi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, od strane Fudbalskog saveza Srbije je kažnjen sa 18 meseci suspenzije zbog incidenta koji se dogodio tokom utakmice između kruševačkog Trajala i Dinama koja je odigrana 12. marta.

Trener ekipe iz Vranja tada je nezadovoljan suđenjem uputio niz uvreda na račun sudija, a posebno se okomio na Jelenu Cvetković, damu koja je na toj utakmici imala ulogu četvrtog sudije.

Nakon što je isključen, Antić je pokušao da se obračuna sa pripadnicima obebezbeđenja, da bi potom i policija bila prinuđena da reaguje, s obzirom na to da je Antić pokušao da sa krova tunela koji vodi u svlačionicu predvodi svoju ekipu.

Prvobitna presuda izrečena je 18. marta, nakon čega je Antić uputio žalbu koja je i usvojena, pa je predmet vraćen Disciplinskoj komisiji, koja je ponovo donela istu odluku.

"U 71. minutu glavni sudija utakmice, Danilo Jerinić, pokazao je drugi žuti karton šefu stručnog štaba Dinama, Draganu Antiću (prvi je dobio u 16. minutu zbog nesportskog ponašanja). Od samog početka utakmice, šef stručnog štaba Dinama je počeo da psuje i vređa igrače ("Je**m ti mater!" , "Majmune!", "Govedo!", " Budalo!"), a zatim i sudije na skoro svaku njihovu odluku ("Majku vam, poslali su vas da me izbacite iz lige!").

Četvrti sudija utakmice, Jelena Cvetković, više puta ga je upozoravala. U 16. minutu, posle pada napadača Dinama u kaznenom prostoru domaćina, Antić je nepristojno uz psovke, vređao sudiju da dosudi kazneni udarac za njegovu ekipu. Sudija mu je pokazao žuti karton na intervenciju četvrtog sudije. U nastavku utakmice on je nastavio u istom stilu. U 71. minutu zbog nesportskog ponašanja i vređanja sudije glavni sudija utakmice je Antiću pokazao drugi žuti karton a potom i crveni.

Pored aut linije nastala je velika gužva, Antić je fizički nasrnuo na četvrtog sudiju želeći da se fizički obračuna sa njom uz psovke: "šta glumiš, je**m ti mater Kosovsku, pi**a vam materina lopovska". Zahvaljujući brzoj reakciji obezbeđenja, a pre svega Komesara za bezbednost Trajala Predraga Stanisavljevića koji je telom zaštitio četvrtog sudiju i Antića uhvatio za ruke.

Posle ubeđivanja i psovki Antić je napustio teren za igru uz pratnju obezbeđenja utakmice. Nakon nekoliko minuta Antić se pojavio na tribini i počeo da psuje i vređa. Na moju intervenciju preko Komesara za bezbednost domaćina, intervenisala je i policija koja ga je smirila“, stoji u izveštaju delegata sa ovog meča.

Prvobitna presuda je vraćena jer Antić nije bio saslušan, da bi u svojoj izjavi "ostao pri onome što je izrekao", a u saopštenju Disciplinske komisije navedeno je i da nije pokazao ni trunku kajanja zbog izrečenog.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati