Fudbal

[ Izvor: Sportske.net ]

17. 04. 2021. 20:55 6

Preokret Zvezde, ali kapa dole golmanu Radnika!

U derbi utakmici 32. kola Linglong Superlige Srbije, Crvena zvezda je na svom terenu večeras savladala Radnik iz Surdulice posle preokreta u drugom poluvremenu sa 2:1. Tim Dejana Stankovića je od samog starta počeo da vrši pritisak pred golom gostiju, ređale su se šanse Ivanića, Gavrića, ali su se Surduličani nekako odbranili.


Nedugo zatim, Sanogo posle jednog kornera neoprezno startuje na golmana Kostića, koji je u 20. minutu morao zbog te povrede da napusti igri i zamenio ga je Stefan Ranđelović, pišu Sportske.net.

U 24. minutu domaći su uspeli da iznude jedanaesterac, jer je posle šuta Gobeljića rukom u svom kaznenom prostoru igrao Stojanović i dileme nije bilo, ''čist penal''. Ali, Falko ga nije realizovao, Ranđelović je ''pročitao'' njegovu nameru i ostalo je 0:0.

Kazna za taj promašaj usledila je u 34. minutu, kada je Pankov loše reagovao u pokušaju da vrati loptu golmanu Borjanu, Milovanović je oduzeo tu loptu i poslao je u mrežu pored istrčalog Borjana - 0:1.

Zvezda je do izjednačenja stigla u 54. minutu meča, i to onako kako to čini skoro pa u svakom meču - posle kornera. Razlika je ovoga puta što je korner izveo Nikolić, a egzekutor je bio Seku Sanogo, koji je udarcem glavom poslao loptu u Ranđelovićevu mrežu - 1:1.

Par minuta kasnije brza akcija Sanogo-Rodić-Pavkov, koji je sa leve strane imao otvoren put ka golu, ali je odmah šutirao, i to neprecizno učinio.

U 60. minutu još bolja prilika za Pavkova. Ivanić je centrirao sa leve strane, Falćineli glavom šutirao i pogodio stativu, lopta se odbila do Pavkova, koji sa dva metra šalje loptu visoko preko gola. Neverovatan promašaj!

Nešto kasnije reagovao je trener Stanković izmenama i tek što je Bakajoko ušao na teren, iznudio je još jedan penal za Zvezdu na ovoj utakmici. Ovoga puta sa bele tačke je šutirao Mirko Ivanić, ali je i njegov udarac odbranio večeras fenomenalni golman Ranđelović!

Na ulasku u poslednjih desetak minuta, još jedan oštar start Zvezdinih fudbalera, sada je Milunović visoko podigao nogu i udario u glavu najboljeg strelca lige Milana Makarića koji je u drugom poluvremenu ušao u igru. Krvario je Makariću nos u tim trenucima, ali je medicinska služba gostiju lako rešila taj problem.

Serija promašaja Milana Pavkova nastavila se u 84. minutu, kada mu je Rodić centrirao sa leve strane, a Pavkov glavom, potpuno neometan, poslao loptu pored desne stative.

I kada se učinilo da bi Surduličani mogli da izbore remi, u 85. minutu sjajan dupli pas Nikolića i Ivanića, koji na pravi način završava akciju i iskupljuje se za neiskorišćeni jedanaesterac - 2:1.

Zvezda sada ponovo ima 12 bodova više od drugoplasiranog Partizana, a Radnik je ostao na petoj poziciji na tabeli. Isti rivali sastaće se i u sredu u polufinalu Kupa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati