Fudbal

S. I.

15. 04. 2021. 13:38 15

Ko to vredi Zvezdi 500.000 evra zbog kazne UEFA?

UEFA je kaznila Crvenu zvezdu sa dva meča igranja bez prisustva publike, jedna je uslovno do aprila 2022. i novčano 30.000 evra zbog rasističkog ponašanja huligana prema Zlatanu Ibrahimoviću na meču sa Milanom u okviru prvog meča šesnaestine finala Lige Evrope 18. februara, a ni dva meseca posle meča ne zna se ime izgrednika.

Crveno-beli, koji sigurno koračaju ka 32. tituli prvaka i spremaju se za kvalifikacije za Ligu šampiona, neko NN lice koštalo je u novcu 500.000 evra, a u imidžu mnogo, mnogo više. Zbog tog NN lica Crvena zvezda će samo na ime zarada od ulaznica izgubiti oko pola miliona evra jer vrlo lako može da se dogodi da u vreme pandemije publika može da se vrati na stadione krajem avgusta i septembra, odnosno u vreme najvažnijih mečeva crveno-belih u Evropi.

Zamislite da Zvezda u plej-of meču za ulazak u Ligu šampiona dočeka Dinamo iz Zagreba bez 50.000 navijača ili bar 25.000? I to zbog frustracije jedne osobe koja je bila svedok istorije na poziv kluba i nalazi se u evidenciji kluba.

Tragedija je to što NN lice još nije dobilo ime i prezime, a na meču sa Milanom bilo je prisutno ukupno 600 ljudi. Odmah posle objavljivanja skandaloznog snimka na kome se lepo čuje kako jedan čovek iz lože kluba na nacionalnoj osnovi vređa Zlatana Ibrahimovića, Crvena zvezda se izvinjavajući sjajnom napadaču obavezala da će sve učiniti da se krivac otkrije i preda nadležnim organima.

- Crvena zvezda će u saradnji sa nadležnim organima pronaći pomenutog pojedinca i insistirati da snosi sve posledice takvog ponašanja. Crvena zvezda se najiskrenije izvinjava Zlatanu Ibrahimoviću zbog neprijatnosti koji je doživeo u našoj kući. Naš klub je po starim srpskim običajima oduvek bio dobar domaćin i to je poznato u celoj Evropi i tako će ostati i ubuduće jer nikada ovakve ispade nećemo tolerisati - bilo je saopštenje Zvezde.

Dva meseca je prošlo, Crvena zvezda nije objavila ime pojedinca. Zato i pitanje: ko to vredi Crvenoj zvezdi pola miliona evra da ga još uvek štiti? Umesto da se ta osoba procesuira odmah na stadionu, jer u Ljutice Bogdana vrlo dobro znaju koja je to osoba, kažu neki, sa juga Srbije, najtrofejniji klub ćuti i trpi velike posledice. Umesto da mu Zvezda odmah zabrani doživotno dolazak na stadion, kao što je to običaj u velikim klubovima koji drže do sebe, imidža, tradicije i pristojnosti, na "Marakani" se "prave mrtvi".

Zato, kad dođe taj dan te evropske utakmice, neka izađu čelnici crveno-belih i neka kažu navijačima koji će morati i dalje da se sećaju da im je poslednji dolazak na evropski duel koji se igrao na stadionu "Rajko Mitić" bio onaj protiv Bajerna (0:6, 44.118 gledalaca) odigrao 26. novembra 2019. godine - mi smo za ovo krivi.

A, sledeći put kad se nešto slično desi, a dogodiće se sigurno kad se klub ovako blakonaklono odnosi prema navijačima, neće u pitanju biti veliki humanista Zlatan Ibrahimović koji razume sve, prašta i hoće i da pomogne. Ako se ovaj trend nastavi, Zvezda će jednog dana doći u situaciju da se UEFA razbesni i zbog najdebljeg dosijea ispada izbaci klub na pet godina iz Evrope.

Zvezda bi morala da se dozove pameti, crvena linija je odavno pređena...

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izborna trka

Zoran Živković [27.04.2024.]




Video dana

Uzbudljiva trka

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati