Fudbal

S. I.

15. 04. 2021. 10:06 6

Ko je uzeo veliki novac u Aziji za meč Trajal - Jagodina?

Fudbalski savez Srbije ispitivao je poslednjih 10-tak dana sumnje pristigle iz UEFA da su dve utakmice Prve lige Srbije Železničar P. - Borac 1926 i Trajal - GFK Jagodina bile nameštene zbog kladionica.

Oficir za integritet FS Srbije i Disciplinska komisija FSS danas će na sednici videti šta se uradilo i da li su sumnje o nameštanju za koje je alarm stigao iz Niona istinite ili su samo neka NN lica bila vidovita pa su zaradila mnogo novca.

I posebno je na udaru meč Trajala i Jagodine (3:0) za koji su se isplaćivane enormne sume novca u Aziji za dobitke. 

- Oštro demantujemo takve neosnovane optužbe i odgovorno tvrdimo da Trajal ne radi takve stvari i da to nikada nije bilo u višedecenijskoj istoriji Kluba, koji spada u red najorganizovanijih u Prvoj ligi Srbije. Čak mogu reći i da smo najčistiji po svim pitanjima. U ovoj polusezoni redovno izmirujemo sve zarade fudbalerima i premije za osvojena tri boda i mi nemamo razloge da radimo prljave stvari. Pozivamo sve nadležne državne organe i medije da dođu u klub i da se uvere u naše tvrdnje. Naš klub je uvek radio transparentno i tako će biti i ubuduće - izjavio je pre neki dan Vladan Gašić, bivši predsednik Trajala i aktuelni predsednik Fudbalskog saveza Rasinskog okruga.

Sin načelnika BIA Bratislava Gašića je sve demantovao, isto je uradio i predsednik GFK Jagodine Vladica Milanović, sin Gorana Milanovića, nekadašnjeg potpredsednika FSS, prvi čovek Jagodine koju je sa milionskim dugovima bacio u beton ligu.

- Fudbalski klub Jagodina ne učestvuje u nameštanju utakmica i nemamo ništa sa tim. To što je baš naša utakmica pod sumnjom možete da zahvalite sudijskoj organizaciji Fudbalskog saveza Srbije na čelu sa predsednikom Milanom Karadžićem. Sudijska organizacija direktno utiče na rezultate dobrog dela mečeva u Srbiji, pa kad imaju toliku moć, a pošto imaju toliku moć, mogu i da zarađuju na klađenju. Jagodina ne želi da namešta i samim tim im smeta - objašnjavao je Milanović. - Nama crtaju metu i žele da ispadnemo iz lige. Nemamo šanse da se spasemo, jer protiv sudija ne možemo da igramo. Sa protivničkim timovima bismo se borili, ali sa sudijama ne možemo. Ne sviraju nam čiste penale, rade sve na našu štetu i nadamo se da će neko tome stati na kraj.

U Trajalu kažu nismo mi, u Jagodini isto to. A, suština je da su neka NN lica iz Srbije zaradile velike svote novca u Aziji jer su znali da će biti 3:0 (1:0), da će biti "iz keca u kec", da će biti "više golova u drugom delu", da će biti "gol-gol u svakom poluvremenu" i još mnogo toga. Da se razumemo i odvojimo dve stvari.

Prva, Trajal je svakako bio favorit protiv Jagodine i svakako pobeda nije iznenađenje. Druga, nikog u svetu ne boli briga šta se dešava na meču sinova poznatih očeva koji su u vrhu vlasti, ali Europol, Interpol, UEFA i kladionice zanima ne kad se izvrše velike uplate, već kad tiketi prođu. E, zato se u mutnim radnjama prolaze mečevi koji nisu u startu sumnjivi. A, kad pogledate samo snimak videćete čudne kretnje, poteze nekih fudbalera...

Na meču Železničar - Borac 1:0 (1:0), dosuđen je rekli bismo smešan penal za pobednika, ali za taj meč nije bilo uplata u inostranstvu, već samo u Srbiji. Sumnja u veće uplate od uobičajenih su i inicirali alarm pa istragu, ali i klub iz Pančeva je bio apsolutni favorit protiv Čačana. Oko ovog meča, koliko saznajemo, ne postoje jasni dokazi o malverzacijama

Videćemo šta će na osnovu prikupljenih dokaza, dodatnih izjava danas reći oficir za Integritet Svetislav Đurović ili možda presuditi Disciplinski sudija Ivan Nikolić. S obzirom na to kako se u Srbiji prikupljaju dokazi u fudbalu čini se da ćemo se načekati sa odlukom.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati