Fudbal

Direktno.rs

14. 04. 2021. 22:25 3

Koroman: U Srbiji 80 odsto utakmica namešteno!

Ognjen Koroman, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i reprezentativac Srbije, istakao je da "fudbal u Srbiji nema smisla", kao i da je, kako je naveo "80 odsto utakmica namešteno". Objasnio je i na koji način se mečevi nameštaju.

On je tokom gostovanja na televiziji Nova S otkrio da su najčešće prilikom nameštanja mečeva u upotrebi dva načina:

- Postoji nekoliko modela za nameštanje utakmica - prvi i najviše zastupljen je preko sudijske organizacije, kada sudije direktno utiču na rezultat, a drugi model je dogovor između klubova, koji će klub koga da pusti, što je preraslo dotle da se gotovo svako kolo igra po dogovoru između klubova - rekao je Koroman.

On je potom dodao:

- To su dopustili ljudi koji vode Fudbalski savez Srbije i Sudijska organizacija na čelu sa Milanom Karadžićem, koja delegira sudije koji sude po direktivi čelnika FSS-a i klubova. Takav kriminal može da zaustavi samo država policijskom akcijom i hapšenjima - rekao je Koroman.
Nakon toga, bivši krilni fudbaler je istakao da "fudbal u Srbiji godinama nema smisla":

- U poslednjih nekoliko godina toliko je nameštenih utakmica da je to prevršilo svaku meru. U prvom i drugom rangu našeg fudbala namešteno je 80 odsto mečeva. Obračun sa kriminalom u fudbalu je uslov da u Srbiji konačno počne da se igra fudbal koji ima perspektivu i budućnost - istakao je Koroman.

Koroman je naveo da se mnogi klubovi finansiraju iz gradskih budžeta, a svi gradonačelnici su iz SNS-a, i pojavio se problem u Fudbalskom savezu Srbije "koliko će klubova ispasti, a koliko ostati u ligi".

- Sada se oni međusobno bore ko je veći "baja", odnosno ko će ostati u ligi, a ko će ispasti, i verovatno ćemo imati drugu ligu podeljenu u dve grupe, a pitanje je koliko će uopšte ispasti iz prve lige, jer su tu neki ministri i gradonačelnici koji su visokopozicionirani u SNS-u i oni neće dozvoliti da njihov klub ispadne u niži rang - rekao je Koroman.

Bivši reprezentativac Srbije je, povodom zahteva UEFA da se obavi istraga u vezi sa šest utakmica u Srbiji, rekao da "ostaje da se vidi kako će organizacije reagovati".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati