Fudbal

Milan Zarić

11. 04. 2021. 20:58 0

Slavlje Partizana: Asano i Holender slomili Radnički

Fudbaleri Partizana uspeli su koliko-toliko sa zaleče rane sa večitog derbija, budući da su u 31. kolu Superlige golovima Asana i Holendera savladali Radnički iz Niša sa 2:0.

Crno-beli su u prošlom kolu prekinuli seriju pobeda u Superligi, budući da ih je savladala Crvena zvezda, ali su se već u narednom kolu vratili na pobednički kolosek. I to sasvim zasluženo.

Bili su bolji izabranici Aleksandra Stanojevića od početka meča, u koji su ušli prilično ofanzivno, pa su se praktično od prvog minuta ređale šanse pred golom Nišlija.

Pokušavali su Asano, Jović, Holender, međutim lopta nikako nije htela u gol. Istina, imali su i igrači Radničkog dve veoma dobre šanse, međutim oba puta je nesavladan ostao Aleksandar Popović, koji je na ovom meču među stative stao umesto Vladimira Stojkovića.

I kada se činilo da će se prvo poluvreme okončati bez golova, usledio je pogodak Partizana. Igrao se 45. minut, kada se odigrao beg Holendera, zatim su se golman Kojić i jedan od defanzivaca Radničkog sudarili na 16 metara od gola, da bi se nakon svega toga lopta odbila do Takume Asana, koji nije imao težak posao. Čušnuo je loptu u nebranjenu mrežu i poveo je Partizan ka trijumfu.

To je očigledno dalo dodatni motiv crno-belima u nastavku da što pre reše posao, što se praktično desilo u 58. minutu, kada je "pao" drugi gol na meču. Jojić je tada asistirao Holenderu, mađarski reprezentativac se u prijemu lopte oslobodio čuvara i pogodio je "malu mrežu" protivničkog gola za prednost od 2:0.

Iako su crno-beli tada bukvalno sve rešili, nisu prestali da napadaju do kraja meča. Opasno su pretili Natho, Štulić, Štulić, Urošević, međutim rezultat se nije menjao, što nikako nije mogao da shvati Aleksandar Stanojević, jer su njegovi izabranici, da su iskoristili samo delić šansi, mogli da napune do vrha mrežu Nišlija.

Izabranici Aleksandra Stanojevića su novom pobedom ostali na drugom mestu sa 12 bodova manje od Crvene zvezde, dok je Radnički tek 12. sa 38 bodova. Nisu Nišlije u bezbednoj zoni, budući da imaju samo pet poena više od Rada, koji je prvi ispod crte.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati