Fudbal

Direktno.rs [ Izvor: FK Crvena zvezda ]

09. 04. 2021. 16:00 0

Junak 164. derbija: Ništa nije slučajno

Ofanzivac Crvene zvezde Mirko Ivanić rešio je 164. večiti derbi i tako se velikim slovima upisao u istoriju najvažnije utakmice u Srbiji ali i potvrdio da je ovo defitinitvno sezona njegovog povratka u veliku formu.

Od letnjih priprema i povratka na srećni broj četiri na dresu, Ivanić je postao uz Kataija ključni čovek Zvezdine sezone za veliki ponos uz impresivnu igru i posebno statistiku: 39 mečeva na svim frontovima, 16 golova i 10 asistencija.

U Superligi je na 26 mečeva postigao 12 golova uz sedam asistencija, a ovaj poslednji je postigao udarcem glavom što mu nije baš najjače oružje.

- Ovo je moj prvi gol u večitom derbiju, a pogodak je samo pokazatelj dobrog rada tokom cele sezone. Ne samo mene, već i čitavog tima. Sve je ispalo baš kako treba. Možda nije uobičajno za mene da postižem golove glavom, barem ljudi imaju takav utisak, ali nije mi to strano. Mnogo radimo na prekidima, to nam je jedno od glavnih oružja i nije slučajno što smo postigli pogodak posle kornera- objasnio je Ivanić.

Fenomenalan je osećaj pobediti u derbiju i biti junak.

- Mnogo toga smo postigli ove sezone i presrećni smo, ali se na tome nećemo zaustaviti, već nastavljamo sa radom. Žao mi je zbog trenutne situacije i nemogućnosti da publika prisustvuje utakmicama, jer sam siguran da bi bio još veći spektakl. Derbi je zahtevna utakmica, mnogo se trošite i pre i tokom meča, i zaista vam lakne kada se sve dobro završi.

Smatra Ivanić da Crvena zvezda može da osvoji duplu krunu:

- Cilj je osvajanje duple krune. Imamo 12 bodova prednosti u odnosu na večitog rivala, blizu smo četvrte titule u nizu, ali ima još da se igra. Želimo da budemo šampioni, da igramo kvalifikacije za Ligu šampiona, ali vreme je i da osvojimo Kup Srbije. Čvrsto verujem da ćemo osvojiti duplu krunu ove sezone.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati