Fudbal

Milan Zarić

06. 04. 2021. 22:54 0

Real blizu polufinala, Siti slavio u 90. minutu

Fudbaleri madridskog Reala blizu su plasmana u polufinale Lige šampiona, pošto su u prvom meču savladali Liverpul na svom terenu sa 3:1. U drugom meču odigranom večeras bilo je mnogo više neizvesnosti, budući da je Mančester siti golom Fila Fodena u 90. minutu savladao Dortmund sa 2:1.

"Kraljevići" su dočekali Liverpul u reprizi finala Lige šampiona iz 2018. godine i rezultat je bio isti kao i pre tri godine - 3:1. Tako je Real napravio veliki korak ka prolasku dalje, dok je nadu "crvenima" sačuvao Mohamed Salah.

Bolje su u meč na stadionu "Alfred di Stefano" ušli igrači madridskog Reala, očigledno rešeni da dođu do povoljnog rezultata, možda i reše pitanje prolaska u narednu fazu već u prvom meču.

Zahvaljujući takvoj igri u velikoj šansi se našao Vinisijus Žunior već u 13. minutu, kada je šutirao glavom, međutim lopta je otišla pokraj desne stative.

Ali, ono što je Brazilac tada propustio, nije u 27. minutu, kada se prvi put na meču zatresla mreža Alisona Bekera. Toni Kros je odlično asistirao mladom napadaču, ovaj je izašao sam ispred Alisona i rutinski ga matirao za 1:0.

Samo pet minuta kasnije "kraljevići" su tražili penal, kada je pao Karim Benzema, međutim sudija Feliks Brih je samo odmahnuo rukom. Bili su besni igrači Reala u tim momentima, ali se raspoloženje promenilo već u 36. minutu, kada je prednost duplirana.

Raspala se odbrana Liverpula u tim momentima, Aleksander Arnold je napravio kardinalnu grešku, ispao je i Alison, koga je Asensio prebacio, da bi zatim sa dva, tri metra samo potvrdio pogodak.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, ali jeste zato u 51. minutu, kada je Salah smanjio na 2:1. Došla je lopta do njega posle odbitka, odlično se Egipćanin snašao, budući da je izbegao ofsajd zamku i vratio je Liverpul u meč.

Međutim, slaba je to bila uteha za "crvene", čija je odbrana do kraja meča još jednom kapitulirala. Dogodilo se to u 65. minutu, kada je Modrić odlično odigrao do Vinisijusa Žuniora, koji je bio nepogrešiv i tako je stavio tačku na meč.

Do kraja su Madriđani znali da sačuvaju veliku prednost, pa će Liverpulu u revanšu biti potrebna mnogo bolja partija i pobeda od barem 2:0 za plasman u polufinale.

Kada je reč o drugom meču odigranom večeras, bilo je mnogo više neizvesnosti, a tako će, jasno je, biti i u revanšu. Jer, Mančester siti je u finišu savladao Borusiju iz Dortmunda sa 2:1, ali je daleko od toga da je posao gotov.

Bolje su u duel ušli "građani", koji su napali i već u 19. minutu su došli do prednosti. Odličnu loptu je poslao Rijad Marez, našao je Kevina de Brujnea, koji je uspeo da matira Hica i donese prednost domaćima.

To vođstvo je moglo da bude i veće u 30. mintuu, kada je najpre dosuđen penal posle starta Emrea Džana, da bi ta odluka posle pregledavanja VAR-a bila promenjena.

Do kraja poluvremena nije bilo promene rezultata, ali je to moglo da se desi u 48. minutu, kada je Haland bio neprecizan iz izgledne situacije, pa je mu je šut odbranio Ederson.

Zatim su dve šanse imali Foden i De Brujne, ali kako nisu uspeli da se upišu u strelce, usledila je kazna. I to u 84. minutu. Haland je poslao loptu u šesnaesterac, dočekao ju je Marko Rojs, koji je doneo poravnanje "milionerima".

Međutim, nisu uspeli taj pozitivan rezultat do kraja da sačuvaju Nemci, pa je u junaka Sitija izrastao Fil Foden. Dobio je engleski reprezentativac odličnu loptu od Ilkaja Gundogana, bivšeg asa Dortmunda, te je lako matirao nemoćnog Marvina Hica.

Ipak, bez obzira na ovaj poraz, "milioneri" imaju aktivan rezultat, pa ostaje da se vidi da li će za osam minuta uspeti da dođu do pobede, eventualno i plasmana u polufinale Lige šampiona.

REAL MADRID - LIVERPUL 3:1 (2:0)

Stadion: "Alfredo di Stefano". Igrano bez navijača. Strelci: Vinisijus u 27. i 65. i Asensio u 36. minutu za Real Madrid, a Salah u 51. za Liverpul. Sudija: Feliks Brih (Nemačka). Žuti kartoni: Vaskez (Real Madrid), Mane, Alkantara, Aleksander-Arnold (Liverpul).

Real Madrid: Kurtoa - Vaskez, Militao, Načo, Mendi - Kazemiro, Kros, Modrić - Asensio (od 70. Valverde), Vinisijus (od 85. Rodrigo), Benzema.

Liverpul: Alison - Aleksander-Arnold, Kabak (od 81. Firmino), Filips, Robertson - Fabinjo, Keita (od 42. Alkantara), Vajnaldum - Salah, Mane, Žota (od 81. Šaćiri).

MANČESTER SITI - BORUSIJA DORTMUND 2:1 (1:0)

Stadion: "Etihad". Igrano bez navijača. Strelci: De Brujne u 19. i Foden u 90. minutu za Mančester siti, a Rojs u 84. za Borusiju Dortmund. Sudija: Ovidiju Hategan (Rumunija). Žuti kartoni: Džan, Belingem (Borusija Dortmund).

Mančester siti: Ederson - Voker, Stouns, Dijaš, Kanselo - Rodri, Gundogan - Marez, De Brujne, Foden - Silva (od 59. Žezus).

Borusija Dortmund: Hic - Bauza (od 81. Menije), Akandži, Humels, Gereiro - Džan, Belingem, Dahud (od 81. Dilejni) - Knauf (od 63. Rejna), Rojs, Haland.

ČETVRTFINALE LIGE ŠAMPIONA, PRVI MEČEVI

UTORAK

Real Madrid - Liverpul 3:1 (2:0)

Mančester siti - Borusija Dortmund 2:1 (1:0)

SREDA

21.00 Bajern - Pari Sen Žermen

21.00 Porto - Čelsi

(*revanši su na programu 13. i 14. aprila)

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati