Fudbal

Milan Zarić

07. 03. 2021. 23:17 1

GOTOVO Barselona dobila novog predsednika!

Barselona je večeras dobila novog predsednika, pošto je na izborima pobedio Đoan Laporta, pišu svetski mediji.

Barselona je nekoliko meseci bila bez predsednika nakon što je Đozep Marija Bertomeu podneo ostavku. Prvobitno je novi predsednik trebalo da bude izabran 24. januara, ali su izbori zbog pandemije odloženi za danas.

Navijači katalonskog kluba mogli su da biraju između Đoana Laporte, Viktora Fonta i Tonija Freišea, a na kraju je ubedljivo slavio Laporta, koji je dobio čak oko 58 odsto glasova. Nakon što je postalo jasno da Laporta sigurno slavi, Font i Freiša su napravili odličan potez i došli u Laportin štab da mu čestitaju na pobedi.

Laporta će se tako vratiti na funkciju predsednika Barcelone, koju je sa dosta uspjeha obavljao od 2003. do leta 2010. godine. Tada je napravio remont u klubu i klub sa "Nou Kampa" je imao fantastične rezultate.

Njegovim odlaskom sve je krenulo nizbrdo, ali je Laporta najavio da će vratiti klub gde je bio pre deset godina. Takođe, obećao je i ostanak Lionela Mesija i najavio da će već večeras održati razgovor sa njegovim ocem Horheom.

Sigurno je da je pred Laportom veliki posao, ali i teret jer je dobio ogromnu podršku. Svaki potez će se pomno pratiti, ali poručio je da je i te kako spreman za sve izazove koji ga čekaju.

Podsećamo, dok je bio predsednik u prvom mandatu, Barselona je osvojila 12 trofeja - četiri titule, dve Lige šampiona, tri Superkupa Španije, Kup kralja, UEFA Superkup i FIFA Svetsko klupsko prvenstvo.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati