Fudbal

Milan Zarić

07. 03. 2021. 21:13 0

Zvezda na pogon Bena pregrmela Čuku

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su novu pobedu u Superligi Srbije, pošto su u 26. kolu na svom terenu posle dosta muke savladali Čukarički sa 2:0. Tri boda crveno-belima doneo je ove sezone fantastični El Fardu Ben, koji je postigao gol i iznudio penal.

Izabranici Dejana Stankovića su ušli bolje u meč, vršili su pritisak u uvodnim minutima, međutim "brđani" nisu poklekli pred tim pritiskom.

Svaki nalet crveno-belih su odbijali, a kada su se u nastavku meča konsolidovali, fudbaleri Zvezde jednostavno nisu mogli da im priprete. Nisu imali šanse ni fudbaleri Čukaričkog, pa su prvih 45 minuta bili izuzetno nezanimljivi. Ali, to se promenilo u nastavku.

Zvezda je i u drugom delu diktirala tempo, međutim pravih šansi nije bilo. Sa druge strane, Čukarički je čekao priliku da zapreti i dočekao je u 57. minutu. Samo što je ušao u igru, Ćirković je bacio na muke Milana Borjana, koji je, ipak, uspeo da zaustavi njegov udarac.

Čekao se odgovor crveno-belih, do kog je došlo u 65. minutu, kada je Veljko Nikolić bio blizu gola, ali nije uspeo da nadmudri Petrovića. Ali, ono što on nije uradio, jeste sjajni El Fardu Ben, koji je u 72. minutu doneo prednost Zvezdi - 1:0. Centrirao je Milunović, loptu je petom prosledio Marko Gobeljić, posle čega je lopta došla do reprezentativca Komorskih ostrva, koji je dao gol i poveo je Zvezdu po pobede.

Ipak, nisu se "brđani" predavali. Samo pet minuta kasnije su mogli do izjednačenja, budući da je Stefan Kovač imao kolosalnu priliku, no Milan Borjan je ponovo bio na visini zadatka.

Kazna za taj promašaj je stigla u 84. minutu. Tada je Ben dobio loptu u prazan prostor, za milisekundu je bio brži od golmana Čukaričkog, sklonio mu je loptu, pa ga je čuvar mreže gostiju "pokupio". Danilo Grujić je dosudio penal, loptu je na belu tačku postavio Aleksandar Katai i rutinskom realizacijom je potvrdio pobedu od 2:0.

Crveno-beli su ovim trijumfom ostali lideri Superlige, imaju šest bodova više od drugoplasiranog Partizana, ali i utakmicu manje.

CRVENA ZVEZDA - ČUKARIČKI 2:0 (0:0)

Stadion: "Rajko Mitić". Igrano bez navijača. Strelci: Ben u 72. i Katai u 87. minutu iz penala. Sudija: Danilo Grujić.

CRVENA ZVEZDA: Borjan – Degenek, Milunović, Rodić – Petrović (46. Gobeljić), Sanogo, Ben, Gavrić (46. Katai) – Kanga (64. Nikolić), Ivanić (83. Vukanović) – Pavkov (64. Srnić).

ČUKARIČKI: Petrović – Stevanović, Šapić, Ostojić, Kamenović – Docić (74. Lukić), Mijailović– Čolović (54. Ćirković), Kovač, Ergelaš (54. Vidosavljević) – Jovanović (67. Rakonjac).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati