Fudbal

S. I.

26. 02. 2021. 10:22 0

Srbija navija protiv Jang Bojsa, Mamića, Slavije i Olimpijakosa

Crvena zvezda je posle šesnaestine finala Lige Evrope sa 0,5 osvojenih bodova sačuvala Srbiju na 16. mestu UEFA rang liste država i dala joj kakvu-takvu nadu da će tu i ostati na kraju takmičenja 2020/21, što značilo da bi se klubovi iz naše zemlje u sezoni 2022/23. vratili iz UEFA lige Konferensa u takmičenje Lige Evrope.

Srbija je zahvaljujući Crvenoj zvezdi na 16. mestu UEFA rang liste po koeficijentima sa 26,750 bodova, ali je završila takmičenje. Nesrećne okolnosti su veliki uspesi Jang Bojsa protiv Bajera iz Leverkuzena, Dinama iz Zagreba protiv Krasnodara, Slavije iz Praga protiv Lestera i Olimpijakosa protiv PSV Ajndhovena jer Srbiji 16. mesto ugrožavaju samo te zemlje: Švajcarska (26,225), Hrvatska (25,675), Češka (25,600) i Grčka (25,600).

S nestrpljenjem se očekuje žreb osmine finala Lige Evrope, jer i od snage rivala pomenutih klubova zavisi i da li će Srbija ostati na 16. mestu ili će opet skliznuti u provaliju zvana UEFA liga Konferens u kojoj će se takmičiti u narednoj sezoni 2021/22. Matematički najviše ćemo navijati protiv Jang Bojsa jer Švajcarska zaostaje 0,525 bodova. To u rezultatima znači da ne sme u osmini finala da osvoji tri boda, odnosno ne sme da prođe u četvrtfinale sa pobedom i remijem. Da podsetimo, za pobedu se dobijaju dva, a za remi jedan bod. Međutim, za državni koeficijent se broj osvojenih bodova deli sa brojem klubova koji su predstavljali tu zemlju a Švajcarci su imali četiri kluba. Jedna pobeda neće biti dovoljna Jang Bojsu da Švajcarskoj donese 16. mesto što bodu Zvezde iz Milana (odnosno 0.250 za koeficijent) daje neobično veliki značaj u šire gledanoj slici.

Dinamo je eliminisao Krasnodar, nastavio da pleni i igrom i rezultatom, a Hrvatsku je primakao na 1,075 boda zaostatka za Srbijom. S obzirom da je Hrvatsku predstavljalo pet klubova u sezoni, Dinamo ni sa dve pobede u osmini finala, odnosno četiri boda neće ugroziti 16. mestu. Njima je potrebno šest bodova da bi nadmašili Srbiju. Češka i Grčka dele 19. i 20. mesto na UEFA rang listi sa koeficijentom 25,600 i s obziorm da su u koži Hrvata (pet klubova) Slavija iz Praga i Olimpijakos 1,150 moraće da nadoknade osvajanjem minimum šest bodova (1,200 za nacionalni koeficijent) da bi nadmašili rezultat Srbije. A, to nije lako.

U osmini finala su ostali jaki timovi, Jang Bojs, Dinamo, Slavija iz Praga i Olimpijakos morali bi da nadmaše svoje trenutne mogućnosti da bi bodovno nadmašili Srbiju na 16. mestu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati