Fudbal

S. I.

23. 02. 2021. 07:20 0

LIGA ŠAMPIONA Sergej za Bajern dobio Kostićev recept

Lacio na Olimpiku dočekuje Bajern u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona i tom duelu posebno se raduje Sergej Milinković-Savić, ideolog igre Rimljana.

Bavarci brane evropsku krunu i stižu u Rim (21.00) posle poraza od Ajntrahta, od čijih asova Filipa Kostića i Luke Jovića i saigrača iz nacionalnog tima Sergej Milinković-Savić može da dobije po koji savet.

- Lacio dugo nije bio među 16 najboljih timova Evrope i veoma smo srećni što smo se našli u poziciji da igramo dvomeč protiv Bajerna, aktuelnog vladara Evrope. Nadam se da ćemo se pokazati u najboljem svetlu i da ćemo ostvariti povoljan rezultat pred revanš - kratak je bio Sergej u najavi meča.

Lacio bi mogao da igra u sastavu: Rejna - Patrik, Aćerbi, Musakio - Lazari, S. Milinković-Savić, Leiva, Luis Alberto, Marušić - Korea, Imobile.

Prva zvezda Bavaraca i najveći golgeter današnjice Robert Levandovski ishvalio je rivala.

- Lacio je sjajan tim. Dokazali su se prošle godine kada su se borili za Skudeto do kraja, ne sumnjam da ćemo imati veoma težak meč. Na nama je da se dobro pripremimo - rekao je Levandovski.

Legendarni nemački napadač Miroslav Klose igrao je i u Laciju i u Bajernu. Sada je trener u klubu iz Minhena i žao mu je što neće biti navijača jer bi spektakl bio zagarantovan a pokušao je da uporedi Imobilea i Levandovskog.

- Za mene je Levandovski vrh vrhova. I pre nego što sam ga trenirao svakodnevno znao sam da ima vrlo malo slabosti. Robert je psihički stabilan, brz je, prepoznaje situaciju. Imobile je takođe veoma dobar, stvara šansu, zna da igra po dubini, ima dobar šut. Ipak, Levandovski ima nešto više - rekao je Klose.

Sastav Bajerna mogao bi da izgleda ovako: Nojer - Sule, Boateng, Alaba, Dejvis - Kimih, Roka - Sane, Gorecka, Koman - Levandovski.

Atletiko Madrid dočekuje od 21.00 čas Čelsi na "Nacionalnoj areni" u Bukureštu. Britanski soj koronavirusa poslao je "jorgandžije" van Španije, a zebnja kod navijača je velika jer je ekipa u krizi, ispušteno je u nekoliko utakmica 10 bodova prednosti u Primeri.

- Primera je jedno, Liga šampiona nešto sasvim drugo. Radujemo se meču, u ovim okolnostima igranja bez publike nije od presudnog značaja domaći teren, ali nas vežu lepe uspeomene za Bukurešt jer smo ovde osvojili trofej. Želimo pobedu, ne tražimo izgovore i ne gledam u prošlost. Čelsi je dobar tim, mlad, stabilizovao se dolaskom Tuhela, može da vas povredi ako ne budete budni. Znamo šta želimo i verujem da ćemo odigrati dobar meč - kaže vezni igrač Madriđana Koke.

Atletiko bi trebalo da igra u sastavu: Oblak - Savić, Felipe, Ermoso - Ljorente, Koke, Kondogbia, Saul, Lodi - Žoao Feliks, Luis Suarez.

Novi trener "plavaca" Tomas Tuhel smatra da je Atletiko veliki test za njegov tim:

- Imaju iskusnog trenera, iskusan tim, srećom u prvenstvu nisu u najboljem momentu što možda može da ih poremeti. Mi ćemo dati sve što je do nas, znamo da kad igrate sa Atletikom očekuje vas fajterska bitka, iskustvo i jak pobednički mentalitet. Videćemo da li ovaj moj mlad tim može to da savlada.

Čelsi bi trebalo da igra u sastavu: Mendi - Azpilikueta, Zuma, Ridiger - Džejms, Kante, Kovačić, Alonso - Munt, Žiru, Verner. 

Osmina finala Lige šampiona

Utorak 23. februar

Bukurešt: Atletiko M. - Čelsi 21.00

Rim: Lacio - Bajern 21.00

Revanši 17. marta

Sreda 24. februar

Bergamo: Atalanta - Real M. 21.00

Budimpešta: Borusija M. - Mančester s. 21.00

Revaši 16. marta

Utorak 9. mart

Torino: Juventus - Porto 21.00

Pervi meč: 1:2

Dormtund: Borusija D. - Sevilja 21.00

Prvi meč: 3:2

Sreda 10. mart

Pariz: PSŽ - Barselona 21.00

Prvi meč: 4:1

Liverpul: Liverpul - Lajpcig 21.00

Prvi meč: 2:0

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati