Fudbal

S. I.

21. 02. 2021. 16:55 0

Debakl pred Zvezdu: Inter razbio Milan, hita ka Skudetu

Inter je pobedio Milan u 196. prvenstvenom gradskom derbiju 3:0 (1:0) i direktnom konkurentu pobegao četiri boda posle 23 kola Serije A. Junaci 75. prvenstvenog trijumfa Intera u derbiju "Dela Madonina" bili su napadači Lautaro Martinez i Romelu Lukaku, koji su izrešetali Donarumu, dok je na drugoj strani Handanović kod 1:0 sa tri sjajne odbrane sprečio Ibrahimovića da donese izjednačenje i preokret na meču. Težak poraz Milana pred revanš meč sa Crvenom zvezdom u četvrtak u šesnaestini finala Lige Evrope.

Inter je bio bolji rival u prvom delu. Odlično je lider otvorio meč, Romelu Lukaku je u petom minutu centrirao sa desne strane, a Lautaro Martinez utrčao između dva štopera Milana i sa nekoliko metara zakucao loptu glavom u mrežu.

Milan nije imao prostor za svoje brze tranzicije, pozicione napade su lako sprečavali igrači Intera koji su sa druge strane bili jako opsani u kontrama. Lukaku je sredinom prvog dela, na dva metra od gola promašio celu loptu koju mu je poslao Perišić da bi Hrvat imao priliku koji minut kasnije ali je bio izblokiran.

Šut Tea Ernandeza pored gola u 32. minutu bio je prvi pokušaj Milana u prvom delu, dok je Handanović uspeo da odbrani jak udarac Ibrahimovića u 28. minutu. Do kraja strepeo samo Donaruma posle prilika Lautara i Škrinjara.

Drugi deo, druga priča i neki drugi Milan. Napali su "crveno-crni" ali Damir Handanović je u uvodna tri minuta odbranio tri zicera: dva glavom Ibrahimoviću i bombu Tonalija sa 16 metara. Inter je bio u podređenom položaju, ali je iskoristio grešku i iz kontre poveo 2:0 u 57. minutu.Eriksen je odigrao do Perišića, ovaj vratio loptu na peterac odakle je Leutaro Martinez lako matirao Donarumu. Jeftin gol.

Pokušao je Milan još jednom da se napne, ali usledila je nova brza kontra, Romelu Lukaku je pretrčćao 30 metara a onda je sa 16 metara pogodio sam ugao gola Donarume - 0:3 u 67. minutu.

Tu je bio kraj svim nadanjima Milana, dok je Inter sigurno igrom pokušavao da još više ponizi rivala. Ne samo da je Inter pobedio već je bolji u međusobnom skoru od Milana jer je nadomestio poraz iz prvog dela (2:1). Kako će se ovaj debakl odraziti na Milan videće u četvrtak Crvena zvezda koja stiže na revanš meč šesnaestine finala Lige Evrope sa beogradskih 2:2.

Milan - Inter 0:3 (0:1)

Strelci: Martinez u 5. i 57, Lukaku u 67. minutu za Inter. Stadion: "San Siro". Bez prisistva publike. Sudija: Domeniko Doveri.

Milan: Donaruma - Kalabrija, Kjar, Romanjoli, Ernandez - Tonali (od 67. meite), Kesi - Salemakers (old 67. Leao), Čalhanoglu, Rebić - Ibrahimović (od 75. Kastiljeho).

Inter: Handanović - Škrinjar, De Vrij, Bastoni - Hakimi, Barela, Brozović, Eriksen, Perišić (od 78. Darmijan) - Lukaku, Martinez (od 79. Sančez).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati