Fudbal

Sašo Ilijoski

14. 01. 2021. 21:14 0

NIJE EDERA TAJ Zvezdi mora da nađe "magika" za Milan

Crvena zvezda želi na proleće da bude jača, da stvori tim koji će možda uspeti da u 180 minuta nadjača Milan i napravi senzacionalni prolazak u osmini finala Lige Evrope, ali je to malo izvodljivo bez magije jednog, posebnog igrača, tipa Aleksandra Kataija.

Timu Dejana Stankovića minule jeseni je magiju i onaj fini začin donosio Aleksandar Katai. Kakvu je Sale pravio razliku u Evropi videlo se u mečevima sa Gentom i Liberecom, šteta što ga je imuna bolest skolnila sa terena na neko vreme. I sjajna je vest da se odlično oporavlja, da će na pripreme u Tursku 20. januara, ali malo je verovatno da će biti u takmičarskom ritmu pre sredine marta a tada će već proći dvomeć sa Milanom (18. i 25. februar). Za Zvezdu je važno da Katai bude top 7. aprila kad se igra derbi sa Partizanom na "Marakani".

- Prvak nosi sve, a vicešampion ide u utešno takmičenje, Konferens Ligu Evrope. Zato je nama na proleće prioritet odbrana titule. Imamo devet bodova prednosti ali trka nije gotova. U opticaju je 57 bodova - lepo je objasnio pre nekoliko dana generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić.

Kad nemaš novca za ulaganje, kao što ga u momentu nema Zvezda, teško je na tržištu naći zamenu za Kataija koji im je letos bio "dar s neba". I to besplatno. Zna dobro sportski direktor Mitar Mrkela koje bi to pojačanje bilo pravo za klub, ali jedno su želje, drugo realne mogućnosti. Zvezda je dobro procenila da Filipo Pipo Falko (28), plej Lećea može da bude taj "magiko" u veznom redu, ali obeštećenje i plata su van opsega mogućnosti crveno-belih.

Simone Edera, za koga Stanković ima reči hvale i koji bi mogao do kraja nedelje da dođe na Kipar, sa druge strane nema magiju Kataija, nema ni njegov talenat, ni kvalitet. Jednostavno nije taj tip igrača. Italijan ima 23 godine, obučen je, i izvesno je levonogi krilni igrač, koji igra po desnoj strani, skautiran kao zamena za El Fardu Bena ako bude prodat ove zime. Ali, ako Edera ne može da igra u Torinu, onda, bar sada tako stoje stvari, ne može da pravi razliku ni u dresu Zvezde protiv Milana. To je valjda svima jasno.

Zvezda ima realno vremena do 20. januara kada se ekipa seli u Tursku na glancanje forme da pokuša da pronađe novog "magika" za dvomeč sa Milanom. Jer, ako ga ne pronađe, a uz to ode i El Fardu Ben, ostaće bez svojih udarnih pesnica i mnogo slabija nego jesenas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Topli sendvič

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati