Fudbal

S. I. [ Izvor: Sportklub ]

13. 01. 2021. 11:27 3

FSS za turneju po Americi zvao igrača sa koronom!

Srbija nema još uvek selektora, ali to ne smeta da se ide na američku turneju gde će Ilija Stolica, selektor mlade, voditi neku kvazi selekciju Srbije sastavljenu od igrača iz Superlige.

Objaviće Stolica danas spisak, ali ujdurme koje traju već dva dana oko igrača koji će putovati i kontradiktorne izjave samo su oličenje ovog sastava FS Srbije. Klasičan feudalizam, gde gazda nikog ništa ne pita, nikome ne polaže račune, može da zove i bolesne. Ujdurmu je medijski otvorio trener, sportski direktor ili ti "sve i svja" Mladosti iz Lučana Nenad Milovanović izjavom da "niko iz FSS nije kontaktirao njega ili klub a stavili su na spisak Nemanju Mićovića koji je u završnoj fazi oporavka od koronavirusa".

- Iznenadio me je poziv Nemanje Smiljanića, sekretara u FSS. Totalno neformalno, telefonskim putem, saopštio je da bi Mićević trebalo da putuje u Ameriku. I ništa više! Bez obrazloženja i potpitanja, iako je Mićević imao problema sa korona virusom. Očekujemo, sa zebnjom, rezultate testiranja, uoči predstojećeg puta na pripreme u Antaliju, od kojih zavisi i status mladog štopera. Niko nas nije pitao koga predlažemo da igra u Americi. Očekivao sam zvaničnu komunikaciju, mejlom, upitnik i odgovor sa naše strane. Ovako, sve je ispalo neozbiljno, pozvali su zaraženog fudbalera i nisu osetili potrebu da konsultuju klub. Ljudima iz Mladosti je čast da klub ima predstavnike u državnom timu. Budite sigurni - da je poziv dobio neko iz grupe zdravih fudbalera, sigurno bi putovao u Ameriku. To je jedina istina - rekao je Milovanović za "Sportklub".

Zatim se javio i Radnički iz Niša koji kaže da taj klub neće imati igrače na američkoj turneji jer su oni na svoju ruku, čitajući vest iz medija, poslali oficijalno u FSS mejlom predlog dvojice igrača koji bi mogli da igraju (Živković i Đurić), ali to nisu oni koje je Stolica hteo (Aksentijević i Stevanović), a nikome nije javio. Direktor Dejan Propadalo je za "Sportklub" objasnio da od FSS nije dobila nijedan zvaničan zahtev.

I onda je Goran Grkinić, pomoćnik sportskog direktora FSS Vladimira Matijaševića, opet za "Sportklub", sve objasnio: i da je "Mićović zdrav i da trenira sa Lučancima", da je "pričao sa Nišlijama i ne zna otkud te priče", da bi ujdurmu upotpunio izjavom o načinu selektiranja igrača.

- Spisak reprezentativaca za predstojeću turneju na američkom kontinentu isključivo je u nadležnosti selektora Ilije Stolice. Niko, apsolutno, više nije mogao na njega da utiče. Nijednom rečju, ni gestom, nismo ostavili prostor klubovima da šalju predloge i kadriraju. Na šta bi to ličilo? Selektor je izabrao preliminarnih 30 kandidata i na osnovu razgovora sa pojedinim ljudima iz klubova, uglavnom trenerima, trebalo je da definiše zaključan spisak putnika - rekao je Goran Grkinić za "Sportklub".

Normalno je da selektor pravi spisak, ali kad nije FIFA termin nijedan profesionalni klub nije obavezan da pusti igrača u reprezentaciju. To znači da je selektor morao da zove svaki klub, kao što su morali Zvezdu i Partizan, i da ih pitaju koje igrače mogu da dobiju. Još jednom je FSS potvrdio da se mečevi protiv Dominikanske republike (26. januar) i SAD (1. februar) igraju isključivo zbog novca koji će Savez inkasirati (ne znamo koliko).

I to je jedini razlog zašto drugi put od kada je predsednik Slaviša Kokeza "orlovi" igraju prijateljske mečeve u zemlji gde on voli da provodi po tri meseca zimski odmor. I ti momci koji će igrati imaće lepu uspomenu i fotku za pamćenje jer većina njih obući će dres sa državnim grbom tada i ko zna kada.

O interesu klubova, fudbala, Superlige, zdravlja igrača, ali i imidža 30. reprezentacije na FIFA rang listi niko na Terazijama 35 nije vodio računa, ali će već naći krivca u nekom trećem ako dožive dva poraza. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Uhvatiću te kad tad

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati