Fudbal

Direktno.rs

20. 12. 2020. 16:20 0

Maradonina poslednja želja: Da se balzamuje kao Lenjin

Nestvarne priče posle smrti Dijega Armanda Maradone se samo nadovezuju, pa je tako advokat Matijas Morla otkrio pismo u kome mu je slavni as tražio da bude balzamovan kao Lenjin i izložen u muzeju.

- Posle dugog razmišljenja, hoću da izrazim želju da moje telo posle smrti balzamiraju i izlože u muzeju, te da ga okruže svim trofejima koje sam osvojio. Takođe, sve lične stvari koje sam i sećanja kako bih osećao uticaj svega toga i na onom svetu - piše u pismu koje je otkrio Morla.

Maradona je preminuo pre nešto manje od mesec dana, a drugi advokat Mario Bodri, rekao je da je ideja da se napravi mauzolej negde gde bi obožavaoci lika i dela Dijega mogli da dolaze.

- To je nešto o čemu sam pričao sa Maradoninom braćom. Predlog je ozbiljan i konkretan, ali bi bio obaveza fudbalskog saveza - naveo je Bodri.

Za sada je Maradona dobio metro stanicu u Napulju i stadion, predlog je da se njegov lik stavi na argentinsku valutu, a u planu je i muzej u Buenos Ajresu. Da li i mauzolej ostaje da se vidi.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati