Fudbal

S. I.

04. 12. 2020. 06:09 1

Stanković pao kolokvijum, pa položio evro ispit

Crvena zvezda je dostigla cilj, remijem bez golova protiv Hofenhajma overila je drugo mesto i plasman u šesnaestinu finala Lige Evrope, drugi put u poslednje četiri sezone. Dobila i "jare i pare" i trenera.

Pandemija koronavirusa u dobroj meri je pojela fudbal kao igru, jer joj je odvojila ono najznačajnije - navijače - ali kad Crvena zvezda bude podvlačila crtu ispod 2020. godine imaće mnogo toga dobrog da objavi. Poseban akcenat biće evropska jesen koju je trener Dejan Stanković sa stručnim štabom uz silne probleme sproveo na bravurozan način do nokaut faze uz popravljanje imidža kluba i finansijske situacije.

Ako smo posle Nikozije istakli da je Stanković pao na prvom kolukvijumu složenog evropskog ispita i to na lakim pitanjima, da je u Nemačkoj prošao drugi na mišiće, onda je do kraja jeseni u Ligi Evrope ispolagao ostale za konačnu ocenu - jaku osmicu. Nije objektivno mogao bolje, bez ponekog važnog igrača od starta Lige Evrope, do petorice ili trojice u poslednja dva meča, izvukao je iz momaka maksimum. Iscedio suvu drenovinu. U stilu nekadašnjeg učitelja Žozea Murinja, bez lepote, ali sa sjajnom odbranom, prolazio je Stanković prepreku po prepreku, radio mnogo na detaljima, ubedio igrače da preko puta imaju samo 11 igrača od krvi i mesa.

- Svi su kod mene starteri i svi igraju u Evropi, imam 22 igrača. Napadači prvi ginu, pa vezni, pa odbrana i na kraju Borjan da nas spasi. To je grupa koja ne odustaje, nema opuštanja, na ovom niovu takmičenja samo malo zakasniš i kazne te. Mnogo smo radili i sve ovo smo zaslužili - rekao je Stanković.

I zaista je Dejan u prvoj trenerskoj godini u evrokupovima pokazao da raste iz meča u meč, da je voljan da uči makar i na sopstvenim greškama. I da ima pravi tim saradnika kako u stručnom štabu tako i van njega. Ono što se malo zna je da Stanković radi na treninzima na više sistema igre, razvija ih uporedo kako za Supelligu tako i za Evropu, igračima je usadio neku posebnu svoju "ludačku" energiju i entuzijazam i zasluženo je tu gde jeste.

Napravila je Zvezda zaista veliki uspeh, kolo pre kraja obezbediti šesnaestinu finala Lige Evrope nije lako. I ne može bnitio slučajno, niti je stvar sreće bez koje se ne može. Ostaje joj da stavi pečat u Češkoj i da odigra bez pritiska na pobedu koji donose bolji koeficijent za narednu sezonu ali i još 570.000 evra u kasu.  Žreb za šesanestinu finala Lige Evrope je 14. decembra a mečevi su na programu 18. i 25. februara 2021. godine.

Stanković će moći da se opusti tek kad završi polusezonu, odnosno još četiri meča na domaćoj sceni i onaj u Češkoj. Ali, Zvezda može da se opusti jer dobija trenera za budućnost ako bude nastavio ovako da se razvija.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati